Közgyűlés döntése alapján

2019.12.05. 14:00

Bővül a fizetős parkolók száma Székesfehérváron

Jó hírünk van a Horvát István lakótelep parkolóit magától értetődően használó, igazolványuk szerint a szomszédban lakó autó­tulajdonosoknak.

Majer Tamás

Fotó: illusztráció

2020 júliusától a Balatoni út 3–15. közötti terület, a Deák, a Lövölde, az Árpád utca és a kapcsolódó lakótelepi parkolók, a Lövölde utca 2–16. és 18–24. sz. társasházak mögötti helyek, a Lövölde utca–Tüzér utca és Erzsébet utca által határolt lakótelepi parkolók, a Széchenyi utca 29. előtti terület, illetve a Horvát István lakótelep és a Kölcsey utca parkolói bekerülnek a fizetős övezetbe.

Közgyűlés döntése alapján

A Horvát István lakótelep parkolóinak „otthonos” használói a Horvát István utca 1–11., a Széchenyi utca 36–48. és a Prohászka út 55–65. számú lakásukban élők is.

– A felsorolt épületek parkolói a lakótelepen vannak, így az ott élők is jogosultak a lakossági bérlet váltására – ismertette Nagy Zsolt, az önkormányzat közlekedési irodájának vezetője; éves díja ötezer forint. – A fizető övezetekbe történő bevonáskor a legfontosabb alapelv, amelyet a közgyűlés követ, hogy mindannyiszor lakossági igényre történik. A társasházak döntést hoznak, a közös képviselőkön keresztül jelzik az önkormányzati képviselőknek az igényt, és ha az ott élők többsége támogatja, akkor kerül a rendeletmódosítási javaslatba egy-egy terület. Minden lakossági fórumon elmondjuk ezt. A legutóbbi közgyűlésen meghozott döntésnek is ez volt az alapja – fogalmazott.

Előzmények:

[embed]https://www.feol.hu/kozelet/helyi-kozelet/tizenot-napig-ingyen-parkolhatunk-szekesfehervaron-3429369/[/embed]

https://www.feol.hu/kozelet/helyi-kozelet/het-honap-mulva-ujabb-parkolok-valnak-fizetosse-a-megyeszekhelyen-3424935/

https://www.feol.hu/kozelet/helyi-kozelet/ot-vagy-ketszazezer-lesz-a-berlet-itt-a-varosgondnoksag-valasza-3426624/

 

Vezető képünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában