Mosolygós aprónép vizitált lapunknál

2019.12.24. 07:00

Átadtuk Gyermekmosoly pályázatunk díjait

A gyermekek mosolyánál nincs fontosabb a világon! Különösen így a szeretet ünnepe előtt. Mosolygós aprónépet köszöntöttünk hétfőn délután a megyei Hírlap redakciójában.

V. Varga József

A díjátadó résztvevői. Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A Fejér Megyei Hírlap hagyományos és népszerű Gyermekmosoly pályázatának online fordulóját követően azonnal megkezdődött a fő megmérettetés, hiszen a kategóriánként legtöbb voksot kapott 30–30 bájos fruska és fess legényke fényképe a napilap hasábjain jelent meg hétről hétre.

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A pályázat végeredményéről Pásztor Zoltán főszerkesztő-helyettes számolt be a kis ünnepségen, fellebbentve a fátylat arról, kik is lettek a nyertesek. A 0–3 évesek között a 15 hónapos Ujj Dávid győzött, megelőzve a másfél éves Fekésházi Dorkát és Burai Marcellt. (Marci és szülei sajnos nem tudtak eljönni a díjátadóra.) A 4–7 évesek kategóriáját Sallai Szófia Zoé nyerte, második lett Novák Noel, a harmadik Mihály-Nagy Nikoletta. A gyerkőcök életkorához passzoló ajándék könyvcsomagokat alighogy átadta főszerkesztő-helyettesünk, máris játszóházzá, könyves foglalkoztatóvá avanzsált a Hírlap karácsonyfával díszített nagyterme.

Dávid első gyermeke Tamásnak és Zsanettnek, a kisfiú még nem beszél, de a karácsonyfa díszeit, fényeit kíváncsisággal szemléli.

A díjátadó résztvevői.
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Dorka mosolyogva mutatja príma balerina babáját. A díszes karikákból, szalagokból azt a téves következtetést vontam le, hogy egy álomcsapdával van dolgunk, de szülei, József és Veronika felvilágosít: gyermekük álmát a család vigyázza. Szófia Zoénak az apu (Attila) és az anyu (Erika) csak akkor szólítja a fruskát, amikor valami rossz fát tesz a tűzre. Késői ajándék ő, hiszen testvérei már huszonévesek. Otthon körülötted forog a világ, ugye Szofi? – firtatom. Én vagyok a főnök! – szögezi le szemrebbenés nélkül. Noel „szelíd motoros”: a közös fotózást követően büszkén mesél 125-ös quadjáról (benzines és Honda, teszi hozzá). Róbert és Hedvig megjegyzi: a közeli motokrosszpályáról bizony elszóltam magam. Nikoletta csöndes, visszafogott teremtés, illedelmesen ül szülei között. Otthon cserfesebb – mosolyog András és Dominika. Anya, azt is mondjuk el – súgja a csemete –, hogy „Írd fel a Jézuskának!” – levelet írtunk…

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában