számos fellépő szí­nesíti a műsort

2019.12.05. 07:20

Adventi Jótékonysági Est lesz pénteken Fehérváron

Tizen­negyedik alkalommal tartják meg december 6-án az Adventi Jótékonysági Estet, amelynek bevételét idén egy fehérvárcsurgói katolikus, illetve egy beregszászi református intézmény javára ajánlják fel a szervezők.

Borsányi Bea

A tegnapi pusztinai estén ez a lelkes csapat fogadta a fehérváriak ajándékait, melyeket Deák Lajosné önkormányzati képviselő (balról a negyedik) adott át. Nyisztor Ilona, a Magyar Ház vezetője még tegnap este elrejtette a szórványban élő magyar gyermekek elől az ajándékot, hogy a karácsonyi ünnepen meglepetés érje őket Fotó: NZP

Az est, amelynek Spányi Antal katolikus megyés püspök és Steinbach József református püspök a fővédnöke, pénteken 18 órakor kezdődik a székesfehérvári Szent István Hitoktatási és Művelődési Ház dísztermében. Részt vesznek rajta azok a pusztinai gyermekek is, akikhez ebben az évben is eljutottak Székesfehérvárról a karácsonyi ajándékok, s amelyeket Nyisztor Ilona Európa-díjas népdalénekes juttat majd el a gyermekeknek.

Idén is számos fellépő szí­nesíti majd a jótékonysági est műsorát, közreműködik többek között a Misztrál Együttes, Sudár Annamária előadóművész, Posta Victor színművész, Szlama László Junior Prima díjas előadóművész, valamint a már említett Nyisztor Ilona népdalénekes és tanítványai.

A szerdai pusztinai estén ez a lelkes csapat fogadta a fehérváriak
ajándékait, melyeket Deák Lajosné önkormányzati képviselő (balról a
negyedik) adott át. Nyisztor Ilona, a Magyar Ház vezetője még tegnap
este elrejtette a szórványban élő magyar gyermekek elől az ajándékot,
hogy a karácsonyi ünnepen meglepetés érje őket Fotó: NZP

 

A műsorvezető Takács Bence Ervin Kazinczy-emlékérem díjas előadóművész lesz. Ez évben az est teljes bevételét egyrészt a Kárpátaljai Református Egyház Idősek Otthona „Mandulafa” bővített részlegének, valamint katolikus részről a fehérvárcsurgói Kaszap István Katolikus Ifjúsági és Szabad­időközpont részére ajánlják fel. Azok, akik nem tudnak részt venni az esten, de szívesen támogatnák az intézményeket, kétezer forintért támogatói jegyet vásárolhatnak a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban, a Széchenyi u. 16. szám alatt található református lelkészi hivatalban vagy a mellette lévő Talentum Református Általános Iskolában, illetve a Ciszterci Szent István Gimnáziumban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában