A második vasárnap a reményé

2019.12.09. 07:07

Kicsik és nagyok is találtak kedvükre valót – A szeretet ünnepére hangolódtak a megyében

Hagyományos színekkel ellátott koszorún ismét egy lila színű gyertya lángja lobbant fel vasárnap megyeszerte.

V. Varga József, Borsányi Bea

A kisgyermekes családoknak is kínáltak programot a hétvégén Csákváron Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Grincsfát is kínáltak

A második gyertya arra emlékeztet bennünket, hogy az angyal hírül adta Máriának, majd Józsefnek az örömhírt: ők nevelhetik fel Isten Fiát, Jézust. Fülén az adventi alkalmakat az önkormányzat fogja össze, együttműködve a nyugdíjasklubbal és a Barátfüle Egyesülettel. A szombati művelődésházbeli jótékonysági adventi vásáron az óvodás aprónép szülei kínálták kézművesportékáikat, kis koszorúkat, karácsonyi díszeket, grincsfát, de még finom házi süteményt is.

Fotó: V. Varga József / Fejér Megyei Hírlap

Így lesz ez a következő hétvégéken, s a bevétel az óvoda kasszáját gyarapítja majd. A rácalmási Aranyudvar mesezenekar színpadi produkciójába bevonta a gyerekeket, ugyan döntsék el, melyik zenész érdemli a győztesnek kijáró címet. Végül igazságos döntetlen született. Az adventi koszorú második gyertyáját a faluba frissen beköltöző Kovács Katalin gyújtotta meg Kiss Róbert polgármester társaságában. Dallal és verssel közreműködtek a szépkorúak.

Fülén jótékonysági adventi vásárt rendeztek szombaton az óvodások javára Fotó: V. Varga József / Fejér Megyei Hírlap

Ismét elindult a kisvonat

Csákváron a tavalyi év nagy sikere után idén ismét útnak indult a piros, karácsonyi kisvonat, amellyel ezúttal is sokan tettek egy kört a városban. A bevált forgatókönyv szerint már délután gyermekprogramokkal várták a legkisebbeket, míg a felnőtteket térzenével szórakoztatták. Később fellépett a csákvári Gyémánt Gospel Kórus is, akik megalapozták a gyertyagyújtás hangulatát, és aki netán fázott volna, az forró teával vagy forralt borral melegíthette fel magát. A színpadot az idén is a megszokott helyen, a Szabadság téren állították fel, ahová a helyi kézművesek is kivonultak portékáikkal. A második gyertyát Illés Szabolcs gyújtotta meg a város karácsonyfája mellett álló adventi koszorún. A polgármester advent kapcsán arról beszélt, hogy a mai rohanó világban, amikor a várakozás legtöbbször türelmetlenséggel és telhetetlenséggel párosul, amikor hajlamosak vagyunk megfeledkezni az otthon nyugalmáról és a hozzánk legközelebb állókról, ilyenkor, karácsonyra készülve álljunk meg és szánjunk időt magunkra és a szeretteinkre. A karácsonyt pedig őrizzük meg belsőséges családi ünnepként. A programot Pál Dénes fellépése zárta.

A kisgyermekes családoknak is kínáltak programot a hétvégén Csákváron
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Adventi szeretetünnep

A martonvásári Brunszvik–Beethoven Közösségi Ház és Könyvtár is gazdag adventi programkínálattal várt kicsiket és nagyokat egyaránt – szeretetvendégségre várták az érdeklődőket vasárnap, s a karácsonyi vásár sem maradhatott el. Az édesszájúak a mézeskalácsváros kiállításban gyönyörködhettek, a kreatív kuckó után pedig várta az aprónépet az Apacuka zenekar.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában