az élet napján

2019.11.10. 13:44

Újabb fákkal gyarapodott a perkátai Győry kastély kertje

Az élet napján, a „10 millió Fa” mozgalomhoz szellemiségében csatlakozva a polgármester, továbbá több önkormányzati és nemzetiségi önkormányzati képviselő, valamint civil szervezetek képviselői találkoztak a kastélykertben, hogy ott elültessenek féltucat fát 2019. november 9-én.

Vigh György

Fotó: a szerző

Szerencsére ehhez az időjárás is kegyes volt. A kastélykerti fák amellett, hogy javítják a levegő minőségét, megkötik a port, árnyékot adnak, valamint hozzájárulnak a most aktuális klímavédelemhez, részét képezik majd egy kialakulóban lévő arborétumnak.

Somogyi Balázs hangsúlyozta, hogy az akció a Perkátáért Közalapítvány felhívására, koordinálásával valósult meg, melynek eredményeként a „VELED az ifjúságért” Kulturális és Hagyományőrző Egyesület, a Polgári Összefogás Perkátáért Egyesület (PÖPE), a 42. Állomás! Kulturális Egyesület tagjai, valamint a Perkátai Kínai Központ Nkft. munkatársa és Kohut János közreműködésével ültették el a fákat a Győry kastély főépülete mögötti területen.

Rajcsányi László (bal szélen) éppen a facsemete támasztékát veri a földbe
Fotó: a szerző

Rajcsányi László hozzátette, hogy ebből az alkalomból páfrányfenyő, magyar hárs, császárfa, juhar, kőris facsemeték kerültek a perkátai földbe. A faültetési program ezzel nem fejeződött be. A PÖPE további 500 fiatal tölgyfacsemetét szán a kastélykertbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában