Kihelyezett redakció

2019.11.06. 07:45

Kihelyezett hétindító értekezletet tartott szerkesztőségünk a Széchenyiben

Lapunk szerkesztősége – rendhagyó módon – a Széchenyi szakgimnáziumban, a 9. g osztály tanulói előtt tartotta meg szokásos, keddi hétindító értekezletét.

B. Kiss László

A fehérvári Széchenyi szakgimnáziumban tartotta lapunk kollektívája a keddi hétindító értekezletet. Az ott zajló munkát nagy figyelemmel követték a 9. g osztály tagjai, akiknek – az újságolvasást népszerűsítő Sajtó és tanulás, azaz Séta program keretében – Göde Andrea tanárnő nyelvtanóráján adatott meg ez a kivételes lehetőség. A program több mint másfél évtizede indult, s a mostani kurzuson részt vevő diákok írásaiból is közöl lapunk. Az elsőket tegnap olvashatták, folytatás a jövő héten. Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Fotó: NAGY NORBERT

A dolgot az magyarázza, hogy elkezdődött a Sajtó és tanulás, azaz a Séta program őszi kurzusa. A Séta az újságolvasást hivatott népszerűsíteni a középiskolások körében.

 

A Széchenyi kezdetekről részese a programnak, az utóbbi években pedig – Göde Andrea tanárnő irányításával – különösen aktívnak bizonyultak az itteni diákok. Olyannyira – hogy a program több mint másfél évtizedes történetében egyedüliként – kollektíve nyerték el a Séta Aranytollat.

Az értekezleten zajló munkát nagy figyelemmel követték a 9. g osztály tagjai, akiknek Göde Andrea tanárnő nyelvtanóráján adatott meg ez a kivételes lehetőség. A program több mint másfél évtizede indult, s a mostani kurzuson részt vevő diákok írásaiból is közöl lapunk.
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A hétindító értekezlet végeztével a 9. g osztály tanulói, akik mindvégig nagyon érdeklődőek voltak, több kérdést is meg fogalmaztak.

A széchenyis diákok kérdéseire Nagy Zoltán Péter főszerkesztő válaszolt
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Mennyire mutatkozik igény a nyomtatott sajtóra? Mi történik akkor, ha esetleg nincs elég cikk a másnapi lapba? Honnan szerzik az információt az újságírók? – sok más mellett ezt tudakolták a széchenyis diákok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában