A jövő városai is elkészültek

2019.11.01. 11:30

Hasznosan és jókedvűen tölthették a pátkai gyerekek az őszi szünetet

Hétfőtől csütörtökig egész napos programokat szerveztek a 4–12 éves pátkai gyerekeknek, akik így hasznosan és jókedvűen tölthetik el az őszi szünet napjait.

Borsányi Bea

A hatalmas papírra többen is rajzolhattak egyszerre Fotó: Pesti T.

Hétfőn Budapesten jártak a gyerekek, ahol a Láthatatlan Kiállítást – írhatnánk – tekintették meg. Aki viszont ismeri ezt a helyet, az tudja, hogy a teljes sötétségben rendezett kiállításon, amelynek célja a nem látók és a látók világának egymáshoz történő közelítése, semmit nem lehet látni. Csak tapogatni, hallani, szagolni. Ám a pátkai gyerekek többsége nagyon élvezte a programot. Csakúgy mint kedden a Csodák Palotájában tett látogatást. Szerdán már „csak” a nem régen átadott új iskolai tornaszobában szerveztek programokat számukra, bár a délelőtt legalább annyira izgalmasra sikerült, mint a fővárosi utazások.

A hatalmas papírra többen is rajzolhattak egyszerre Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

„Most éppen a jövő városát rajzolják kis csoportokban a gyerekek, miután arról beszélgettünk, milyen lesz szerintük az élet 50-100 év múlva. Érdekes dolgokat mondtak, meglátjuk, mennyire köszönnek ezek vissza a kész rajzokon” – mondta el a programok egyik szervezője, a pátkai önkormányzat munkatársa, Szatzker Alíz, aki azt is elárulta, hogy csütörtök délelőtt a pénz, illetve a pénzzel való bánásmód volt a téma, ami Szatzker Alíznak testhezálló feladat, hiszen korábban egy bankban dolgozott.

„Tapasztalatom szerint nagyon ráférne a magyar emberekre a pénzügyi kultúra fejlesztése, amit viszont érdemes idejekorán elkezdeni. Ezért gondoltam, hogy ezzel is foglalkozunk játékos formában egyik nap” – tette hozzá a program szervezője. Persze a „komolykodás” mellett bőven jutott idő a játékra, kikapcsolódásra és a mozgásra is a négy nap alatt.

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában