Vetélkedő

2019.11.24. 15:26

A Kodósokk győzelmét hozta az Évkerék sorozat

Szombaton volt az Évkerék Programsorozat utolsó idei, Attila napi hagyományőrző rendezvénye Székesfehérváron.

Bokros Judit

A diákok a Sóstó Tanösvényen túráztak

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár szervezésében újra összemérhették tudásukat a diákok. A programsorozatban minden évben négy alkalommal találkoznak a vetélkedésben részt vevő csapatok, amelyek közös túrán vesznek részt a Sóstón, ezt pedig mindig valamilyen hagyományőrző előadás vagy rendezvény követi. Zárásként a diákok tesztet írnak, amely után megtudhatják, adott alkalommal ki volt a legjobb.

Az eredményeket az idei utolsó, szombati találkozón összesítették, ekkor derült ki, hogy a hat csapat közül ki nyerte meg a Gáspár Attila Vándorkupát.

A ház igazgatója, Iszkádi Erika elmondta: ebben az évben a fehérvári Talentum Református Iskola, a Kodolányi János Gimnázium és Szakgimnázium, a Teleki Blanka Gimnázium és Általános Iskola, valamint a móri Radnóti Miklós Általános Iskola Kazinczy Ferenc Tagiskolája versengett, a Kodolányi ráadásul három csapattal képviseltette magát.

A diákok a Sóstó Tanösvényen túráztak
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A 6-8. osztályos diákok vetélkedéséből végül a Kodolányi Kodósokk nevű, 7. osztályosokból álló csapata került ki győztesen, övék a mindig bővülő vándorkupa.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában