már a jelölés is nagy érdem

2019.11.17. 11:30

Átadták a Fejér megyei Prima díjakat

A baráti üdvözléseket rendszerint a pezsgőspoharak koccanása követte, amely felett új ismeretségek is köttettek. A rózsaszínűre festett est fénypontja mégis az izgalomteli díjátadó volt.

Szanyi-Nagy Judit

A fődíjat Kubik Annának (b1), Abrakovits Gézának (b3) és Józsa Dávidnak (j3) ítélték oda Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Nos, valahogy így kell elképzelni a Fejér Megyei Prima Díj átadóünnepségének hangulatát, melyet ez évben a MOL Aréna Sóstó rendezvénytermébe költöztettek a szervezők.

Mielőtt lelepleznénk a Fejér Megyei Hírlapból megismert hat jelöltből díjazottá avanzsált személyeket, érdemes elmondanunk: a Prima Primissima díjat a tavaly elhunyt üzletember, Demján Sándor alapította.

Gesztesi Béla, a Vállalkozók Országos Szövetsége (VOSZ) Fejér Megyei Szervezetének elnöke elmondta: az eddigi 13 gála során 39 Prima Díjat osztottak ki a megyében, valamint Az év vállalkozója elismeréseket is minden évben átadták.

Lehrner Zsolt alpolgármester aláhúzta: a Fejér Megyei Prima Díj egy olyan elismerés, amelynél már a jelölés is nagy érdem. A díj pedig az egész közösségnek fontos, hiszen az elismert személy tevékenysége általában a közösséghez kapcsolódik.

A fődíjat Kubik Annának (b1), Abkarovits Gézának (b3) és Józsa Dávidnak (j3) ítélték oda
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Az év vállalkozója díjat Kobela István, a CPS Company Kft. ügyvezetője és Kolosa János, a Dunafém 95 Kft. ügyvezetője érdemelte ki. Az év Fejér megyei vállalkozója díjat vehetett át Kántor Sándor, a Kántor Mechanika Kft. alapítója, Kovács Péter, az Absurd Reklámügynökség alapítója, Mentes Zsolt, a Mentavill Kft. ügyvezető igazgatója, Miklós Csaba móri borász, Mikola József főorvos, illetve Sipos Tamás és Péter, a Fehér Cégcsoport tulajdonosai. Az újonnan alapított Kiemelkedő társadalmi szerepvállalásért díjat Fejérben elsőként Csák Lajos, a Szent Imre Általános Iskola és Óvoda igazgatója érdemelte ki.

A Prima Díj egy-egymillió forintot jelentő fődíját Abkarovits Géza sebész, Kubik Anna színművész és Józsa Dávid műrepülő világbajnok nyerte el, közönségdíjas Fekete-Cseri Zsuzsanna mozgásterapeuta lett. Különdíjat vett át Kiss László fotóművész, Koczor Attila festőművész pedig – őt édesanyja képviselte – művészeti díjban részesült.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában