ajánlott utazási célpont

2019.11.22. 16:00

A világ legjobbjai között a Gaja-völgyi Tájcentrumot is érintő Országos Kéktúra

A túraútvonal olyan látványosságok között áll helyt, mint a Kalahári sivatag, az ausztriai Hochalpenstrasse vagy a Grand Canyon vadregényes sziklavilága.

origo.hu

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A 2020-ra leginkább ajánlott 25 utazási célpont közé sorolta a Magyarországon átívelő Országos Kéktúrát a National Geographic nemzetközi honlapja.

A hazai túramozgalom teljes útvonalának részletes, szakaszonkénti ismertetője számtalan útba eső látnivalóval együtt elérhető magyar, angol, német és szlovák nyelven a Magyar Természetjáró Szövetség online útikönyvében, a Természetjáró.hu honlapon, valamint a hozzá tartozó, ingyenes Természetjáró applikációban – írta a hírre reagálva a Magyar Természetjáró Szövetség. Ez akár offline módban is alkalmas terepi navigációra,és a felhasználói felülete a mobil készülék nyelvét követi, ezért reményeik szerint nem csupán a magyar, hanem a helyismeret nélkül érkező külföldi turistákat is végigvezeti az Országos Kéktúrán – írja az origo.

A Magyar Természetjáró Szövetség szakmai koordinálásban működő Országos Kéktúra útvonala 1167 km hosszú, 27 szakaszból áll, 152 bélyegzőponttal. Eddig ezt a távot már több mint 6700-an teljesítették.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában