Amikor a felnőtt elvarázsolja a gyermeket

2019.10.25. 07:15

Pályaorientációs napot tartottak elektromos autókkal, drónokkal Agárdon

Izgalmas foglalkozásokkal, nem mindennapi személyekkel és különleges eszközökkel ismerkedhettek meg csütörtökön az agárdi Chernel István Általános Iskola és Gimnázium tanulói.

Elekes Gergő

Nem mindennapi látvány fogadta a madarakat Agárd felett!

Fotó: Pál Károly

Nem sokkal reggel 8 óra előtt már izgatott arcokat lehetett felfedezni az intézmény udvarában. A környéket pásztázó kíváncsi tekintetek aztán egyszer csak megállapodtak, amikor öt gyönyörű, zöld rendszámos jármű sorakozott fel előttük.

– Wow, az ott egy Tesla meg egy BMW! Ezeknek nincs is hangjuk!

Micsoda belső! A gyerekek egymásnak adták át a helyet a volán mögött
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Ilyen és ehhez hasonló mondatok hagyták el a kisdiákok száját, akik hatalmas ovációval köszönték meg az autók sofőrjeinek a bemutatót, majd egy rövid kérdezz-felelek után be is ülhettek a csodajárgányokba. Nem csalás, nem ámítás, nemcsak a fiúkat, de bizony a lányokat is lenyűgözték a négykerekűek, mindenki igyekezett a volán mögé kerülni, az ülések valamelyikén vagy épp a csomagtartóban helyet foglalni.

Nem mindennapi látvány fogadta a madarakat Agárd felett!
Fotó: Pál Károly

Mindeközben a háttérben megjelent a Drónpilóták Országos Egyesületének elnöke, Pál Károly, kezében egy professzionális drónnal. Ekkor „robbant fel” igazán az udvar, a gyerekek szinte letámadták a szakembert, amikor pedig a légijármű az égbe röppent, mintha igazi varázslatot láttak volna. Készültek az elmaradhatatlan integetős fotók, majd a tanárok segítségével a fiatalok iskolájuk névadójának vezetéknevét kialakítva pózoltak a kamerának.

Pál Károly (kékben) az ország több intézményébe is szeretné bemutatni a drónokat
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A nap további részében a gyerekek előadásokat hallgathattak meg többek között mentőtiszttől, tűzoltótól, mélybúvártól, börtönőrtől, drónpilótától, ellátogathattak a VVSI rehabilitációs központjába, egy autókereskedésbe, egy helyi élelmiszerboltba, kisrepülőt készíthettek, kipróbálhattak drónszimulátorokat, agyagozhattak, sőt a negyedikesek Martonvásáron, az Agroverzum Tudományos Élményközpontban egy laborfoglalkozáson is részt vehettek.

A hatalmas kijelző a legvadabb sci-fi filmeket juttatta eszünkbe
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

– Mindez a szülők nélkül nem jöhetett volna létre, hiszen minden egyes előadónk valamelyik tanulónk édesanyja vagy édesapja. Nekik köszönhetően a gyerekek olyan szakmákba nyerhettek bepillantást, amelyek remélhetőleg motiválni fogják őket életük során – mondta el Hegyiné Mihalovics Ilona pedagógus.

 

Országos roadshow

Pál Károly a feol.hu kérdésére elmondta, hogy a Drónpilóták Országos Egyesülete a Drone Racing Hungary-vel szorosan együttműködve tervezi, hogy az ország számos intézményébe eljussanak és bemutassák a drónozásban rejlő lehetőségeket.

Bársony Péter, a Drone Racing Hungary elnöke (balra) és Pál Károly, a DOE elnöke bíznak az együttműködés nyújtotta lehetőségekben
Fotó: Elekes Gergő / Feol.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában