Pázmánd, Fehérvárcsurgó

2019.10.26. 07:15

Megváltoztatott határozatok

Lassan két hete, hogy lezajlottak az önkormányzati választások, ám több településen, így megyénkben is vannak még utózöngéi.

Borsányi Bea

Pázmándon nem lesz új szavazás, de a polgármester gondolkozik a fellebbezésen Illusztráció: FMH

Fotó: Illusztráció: FMH

Ahogy arról beszámoltunk, Virányiné Reichenbach Mónika, Pázmánd újraválasztott polgármestere kifogást nyújtott be a helyi választási bizottságnál, illetve rendőrségi feljelentést is tett, miután a szavazóköri delegáltak jelezték neki, ismeretlenek jelentek meg a szavazókörökben, s felmerült a „láncszavazás” gyanúja is. A helyi választási bizottság a kifogásnak helyt adott, megsemmisítette a mandátumok kiosztását és megismételt választást írt ki. A Fejér Megyei Területi Választási Bizottság azonban úgy döntött, a megállapított jogsértések ehhez nem elégségesek. Virányiné megjegyezte, mivel az üggyel kapcsolatosan a rendőrségi nyomozás folyamatban van, erre tekintettel nem adhatott át minden információt a megyei választási bizottságnak, ami a döntéshez szükséges lett volna.

Pázmándon nem lesz új szavazás, de a polgármester gondolkozik a
fellebbezésen Illusztráció: FMH
Fotó: Illusztráció: FMH

Fehérvárcsurgón Temesvári Krisztián nyújtott be kifogást a helyi választási bizottság határozata ellen, amelyben Schmidtné Cser Viktóriát nevezték meg polgármesternek. Álláspontja szerint az érvénytelen szavazólapok hátoldalára az érvénytelenség okát nem vezették rá, a szavazatszámláló bizottság tagjai azt nem írták alá. Ezenfelül szerinte mindkét szavazókörben a számlálás metodikai hibákkal zajlott. A Fejér Megyei Területi Választási Bizottság a helyi választási bizottság határozatát helybenhagyta, ami ellen Temesvári fellebbezett. A Győri Ítélőtábla a szavazatok újraszámlálása mellett döntött, aminek eredménye: Temesvári Krisztián 477 szavazattal lett polgármester, Schmidtné 445 szavazatot kapott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában