Mindenki nyerhetett ezen a napon

2019.10.29. 15:15

Jubileumát ünnepelte az idén a Kazinczy-napok

Tanulmányi versennyel, sportvetélkedőkkel ünnepelte névadóját a Kazinczy Ferenc Általános Iskola.

Palocsai Jenő

Kispályás labdarúgótornát is szerveztek ezen a napon Fotó: PJD

Fotó: NZP

Kovács Géza a Móri Radnóti Miklós Általános Iskola (RMÁI) Kazinczy Ferenc Tagiskolájának vezetője rövid beszéddel, de biztató szavakkal fogadta a környező iskolák diákjait és az őket kísérő pedagógusokat, majd megkezdődött a verseny.

A kincsesi iskola emeleti termeiben a tanulók több kategóriában indultak, csoportokat alkotva.

A felsősöknek magyar, alsósoknak komplex tanulmányi versenyen kellett megvívni egymással. Ezek mellett volt kis természettudós és német kategória is. A felső tagozat magyaros versenyzői közül a Móri Petőfi Sándor Általános Iskola tudott leginkább érvényesülni az anyanyelvi játékokkal vívott harcban, míg az alsósok viadalán a móri Radnóti Miklós Általános Iskola utasította maga mögé a komplex versenyen a többi nevezőt.

Kispályás labdarúgótornát is szerveztek ezen a napon Fotó: PJD

A legjobb „Kis természettudósok” az Iszkaszentgyörgyi Általános Iskola diákjai lettek, a német nyelvi vetélkedőn a nemzetiségi oktatási intézmény, a csókakői Nádasdy Tamás Tagiskola bizonyult jobbnak. Ezzel párhuzamosan a sportpályán is egymásnak feszültek a tanulók. A méta sportban a helyiek, a kincsesbányai Kazinczy Ferenc Tagiskola volt a legfelkészültebb, míg kispályás labdarúgásban a móri Dr. Zimmermann Ágoston Általános Iskola lett a bajnok. Az asztaliteniszben külön voltak a nemek, így a lányoknál a móri „cimisek”, a fiúknál a csókaiak voltak a legjobbak. A sport vándorkupát a legeredményesebb alakulat, a Dr. Zimmermann tanulói vihették magukkal egy évre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában