Kalandok az országos túrán

2019.10.29. 14:35

„Indulj el egy úton” – Már várják a jelentkezőket

Nagyszabású természetismereti, turisztikai vetélkedőt rendez a Magyar Természetjáró Szövetség és a seregélyesi általános iskola fenntartója, a Baptista Szeretetszolgálat.

Tihanyi Tamás

A hegymászás kellékeit is ismerniük kell a legjobbaknak Fotó: TT

– Az őszi időszak elmaradhatatlan része nálunk immár ötödik esztendeje az „Indulj el egy úton” elnevezést viselő, vagyis a kéktúrás vetélkedő elindítása. A május 16-ig tartó versenyre már várjuk a jelentkezéseket – mondta a szervezők nevében Sajtos József, a Seregélyesi Baptista Általános Iskola igazgatója.

A hegymászás kellékeit is ismerniük kell a legjobbaknak Fotó: TT

A vetélkedő a virtuális valóságra építve ismerteti meg a résztvevőkkel az ország leghosszabb túraútvonalának, az Országos Kéktúrának a nevezetességeit, látnivalóit, megismerésre, feldolgozásra váró élményeit. A feladatok már készülnek, de a program idén átalakul, a korábbinál is színesebb lesz. A jelentkező csapatok az induljel.kektura.hu weboldalon tájékozódhatnak a részletek felől, s a regisztrációt követően ott találják meg az egyes fordulók feladatait is. Rövidesen tehát elkezdődik a kihívás, amelynek legjobbjai majd országos döntőn találkoznak egymással.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában