Futás, kúszás, járás, mászás és dobás

2019.09.28. 07:10

Tizenöt csapat vett részt az első Fixatlonon

Diákokból álló négyfős csapatok gyülekeztek pénteken reggel a Koronás Parkban, ahol a Fehérvári Ifjúsági Xtreme Akadályfutó Verseny (Fixatlon) zajlott.

Bokros Judit

Pénteken délelőtt megrendezték az I. Fixatlont, vagyis a Fehérvári Ifjúsági Xtreme Akadályfutó Versenyt a Koronás Parkban. A hét különböző intézményből jelentkezett tizenöt, diákokból álló csapatnak különböző ügyességi feladatokkal kellett megküzdeniük, egyéni képességeik és a csapatmunka sikeres ötvözésével. Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Fotó: NAGY NORBERT

Az új kihívás kitalálója a fehérvári kötődésű Rozs Gergely, aki egy tévés vetélkedő versenyzőjeként lehet ismert számunkra. Az önkormányzat az ő megkeresése után szervezte meg a székesfehérvári versenyt, azzal a szándékkal, hogy hagyományt teremtsenek általa.

 

Gergelytől megtudtuk: a Koronás Parkot jó helyszínnek tartotta egy ügyességi akadályversenyhez. A feladatoknál a park adottságaira építettek, néhány kiegészítéssel. A fiatalok három különböző szintű pályán mehettek végig, ezek közül egyik sem volt kijelölt.

A hét különböző intézményből jelentkezett tizenöt, diákokból álló csapatnak különböző ügyességi feladatokkal kellett megküzdeniük, egyéni képességeik és a csapatmunka sikeres ötvözésével.
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A feladatok a természetes mozgásokon – futás, kúszás, járás, mászás és dobás – alapultak. Az akadályok teljesítésekor sokat számított az egyéni képesség, ám mivel csapatmunkáról volt szó, ezért azt is egyeztetni kellett, ki miben jó – mondta el Gergely.

A versenyre végül hét fehérvári iskola tizenöt csapata nevezett (korosztály szerint 7–8., 9–10. és 11–12. osztályosok). Az ifjakat Cser-Palkovics András polgármester köszöntötte, kifejezve: a Koronás Park először ad otthont ilyen jellegű versenynek, s ő is reméli, hogy lesz folytatása az eseménynek.

A bemelegítés előtt Rozs Gergely mondta el a legfontosabb tudnivalókat
Fotó: Nagy Norbert/Fejér Megyei Hírlap

Az extrém versenyen pontok alapján dőlt el a végeredmény, s ebben számított a gyorsaság és a pontos teljesítés is. Délután kiderült: a 7–8. osztályosoknál a Hétvezér Általános Iskola, a 9–10. osztályosok között a Comenius Gimnázium, a 11–12. osztályoknál pedig a Tóparti Gimnázium csapata nyert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában