Játék

2019.09.10. 08:00

Fejér megye 7 csodája: összeállt a sorrend és kisorsoltuk az újabb nyertest is!

Lenyűgöző természeti csodákat kerestünk, és – olvasóinknak hála – találtunk is! Ezúton köszönjük szépen az aktivitást; most nyertest és eredményt hirdetünk.

Szanyi-Nagy Judit

Kézi sorsolásunk nyertese pákozdi illetőségű Fotó: Szanyi-Nagy Judit

Azt hinné az ember, ha csodás képződményeket, mesebeli tájakat és elképesztő látványosságokat szeretne látni, messzire kell indulnia. Holott ez közel sincs így: a mi megyénk is számtalan lenyűgöző geológiai jelenséggel, izgalmas vidékkel és elragadó természeti nevezetességgel büszkélkedhet.

Kézi sorsolásunk nyertese pákozdi illetőségű Fotó: Szanyi-Nagy Judit

A nyár utolsó két hónapjában tartó, A megye 7 csodája nevű játékunkban olvasóinkat arra invitáltuk, segítsenek megkeresni ezeket a természeti csodákat. Azt pedig, hogy melyek megyénk legszebb természeti képződményei, szintén olvasóink dönthették el. A játékban először jelölni lehetett a Fejér megyei csodákat, majd a húsz legtöbb jelölést kapó természeti értékre szavazhattak olvasóink.

Az első helyezett martonvásári Brunszvik-kastélypark, ahol egy gyönyörű tó is várja a látogatókat

Jelölni és szavazni a Fejér Megyei Hírlapban és a feol.hu-n egyaránt lehetett. A végeredmény a két fórumon leadott szavazatok összesítéséből (összesen 5347 voks) született meg, s ugyanígy két nyertest is sorsoltunk. Az online szavazók közül – mint azt már korábban megírtuk, a 13 megyét összesítve – Molnár Melinda szekszárdi olvasó nyert, aki ezáltal 1 darab 200 ezer forint értékű Neckermann utazási utalvány birtokosa lett.

A különleges Gánt (és az Észak-Vértesi Természetvédelmi Terület)

A Hírlapból kivágott és postai úton beküldött, vagy személyesen, a székesfehérvári szerkesztőségben leadott szavazószelvények kitöltői közül is sorsoltunk egy nyertest. A szerencse pákozdi olvasónknak, Forray Lászlónak kedvezett, aki egy darab, 2 főre és 2 éjszakára szóló wellness pihenést nyert a Hotel Caramellbe. Gratulálunk!

Sokak által kedvelt kirándulóhely a Gaja-völgy Fejér megyei része

Most pedig leplezzük le, olvasóink szerint mely természeti értékek nyerték el A megye 7 csodája címet! Első helyen a martonvásári Brunszvik-kastély angolparkja végzett: itt a látogató mocsári ciprussal, páfrányfenyővel, tölgy-kőris ligeterdővel és egy kis tóval is találkozhat. E helyszínt másodikként az Észak-Vértesi Természetvédelmi Terület gánti része követi, ahol a bauxit miatt úgy érezhetjük, mintha Földön túli tájakon járnánk.

A dégi Festetics-kastély angolparkja és a gólyáknak oly kedves tó

Sok szavazat érkezett a Gaja-völgy Fejér megyei szakaszára is, amely több megyei településhez (Bodajk, Fehérvárcsurgó) kapcsolódik. A dobogóról éppen lecsúszott, de a hét csoda egyike a helyi jelentőségű, védett, árvalányhajjal sűrűn benőtt magyaralmási Tóhely-domb. Ötödik lett az értékes történeti fákkal tarkított dégi Festetics-kastélypark és Park-tó. Hatodik helyen végzett a még fiatalnak mondható, de kiváló vértesi látképet nyújtó csákberényi Panoráma tanösvény, s a hét csoda közé az ősi magyar pusztákat idéző vizes élőhely, a csákvári Csíkvarsai-rét is befért.

A magyaralmási Tóhely-domb értéke a természetközeli sziklagyep

Az itt bemutatott hét csodát egy-egy emléktáblával díjazzuk. Az olvasóink által kiválasztott megyei csodákat érdemes akár minden évben meglátogatni, hiszen valóban különlegesek, szépek. Egyúttal arra kérjük önöket, óvják ezeket az értékeket, hogy féltve őrzött kincseink megmaradjanak a jövő nemzedékének is!

Pihenés a természetben – a csákberényi Panoráma tanösvényen
Csodálatos vízi világ él a csákvári Csíkvarsai-réten

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában