programajánló

2019.09.18. 15:00

Nyolc évtized bélyegei a fehérvári kiállításon

Hagyományos éves kiállítását rendezi a Székesfehérvári Városi Bélyeggyűjtő Kör szeptember 19–22. között a Vörösmarty Mihály Művelődési Házban. A tárlatot ezúttal Hada Tibor gyűjteményéből állították össze, tisztelegve ezzel sok évtizedes gyűjtői, kiállítói, kiállításszervezői tevékenysége előtt.

Borsányi Bea

A bélyegek történeteket mesélnek és kultúrát hordoznak Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Hada Tibor négy évvel a Magyar Bélyeggyűjtők Országos Szövetségének megalakulása után lépett be a szervezetbe, majd 1973-ban, Székesfehérvárra kerülését követően azonnal tagja lett a 447. városi bélyeggyűjtő körnek, amelynek kiállításszervezője, később pedig elnökhelyettese is lett. Az elmúlt több mint nyolc évtizedben számos darab került a birtokába. A szeptember 19-én, csütörtökön 16 órakor nyíló kiállításon ezek közül válogatott: a bélyegek tizenegy témából összesen harminchat keretre kerültek. A bélyegeken bemutatják többek között Székesfehérvárt, a vasút fejlődését, évfordulóit és járműveit, a cserkészet kialakulását, szakágait, valamint a dzsemborikat, de 1956 eseményei is megjelennek majd. A kiállítás megtekinthető csütörtökön 16–18 óráig, pénteken 8–18 óráig, szombaton 10–18 óráig, vasárnap pedig 10–14 óráig.

Vezető képünk archív felvétel, illusztrációként szolgál!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában