Gál Tanár Úr Ösztöndíj

2019.09.25. 07:25

Jól számítottak a tehetséges fiatalok

Idén két, matematikában jártas fiatal vehette át a Gál Tanár Úr Ösztöndíjat, melyet a Székesfehérvár Fejlődéséért Alapítvány szakmai bizottságának tagjai ítéltek oda nekik. Ők név szerint Leipold Zóra és Mészáros Máté.

Szanyi-Nagy Judit

A Teleki Blanka Gimnázium és Általános Iskola két nyolcadik osztályos diákja, Mészáros Máté és Leipold Zóra tartja kezei között az ösztöndíjra emlékeztető plakettet. A fiatalok ugyanis Gál Tanár Úr Ösztöndíjat vehettek át kedden délután a Városháza kistanácstermében. Eredményesek a matematika területén, ezért döntöttek mellettük a bírálóbizottság tagjai Fotós: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Fotó: gaborfeherphoto

A Teleki Blanka Gimnázium és Általános Iskola két nyolcadik osztályos diákja kicsit megszeppenten figyelte a történéseket a Városháza kistanácstermében. Velük szemben a többi között Cser-Palkovics András polgármester és Lehrner Lóránt, az alapítvány képviselője foglalt helyet, később ők adták át az emlékplakettet is. A városvezető – oldva a feszültséget – kijelentette: a matematika bonyolult dolog, így külön elismerést jelent, ha valaki ezen a területen alkot kiemelkedőt. A fiatalok eredményeire pedig nemcsak a család és az iskola, de a város teljes közössége is büszke lehet.

A Teleki Blanka Gimnázium és Általános Iskola két nyolcadik osztályos diákja, Mészáros Máté és Leipold Zóra tartja kezei között az ösztöndíjra emlékeztető plakettet.
Fotós: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Gál József aranydiplomás matematika–fizika szakos középiskolai tanár volt; a pedagógus hivatásaként tekintett a tehetséges gyermekek támogatására, segítésére. Az ösztöndíjprogramot özvegye, Gál Józsefné Gyalog Enikő felajánlásából hozta létre a fentebb megnevezett alapítvány. A tagok olyan, székesfehérvári oktatási intézményben tanuló, nyolcadik vagy kilencedik évfolyamos diákokat támogatnak, akik a matematika területén (eredményesen) találják meg számításaikat. Zóra és Máté is számos verseny aktív résztvevője volt már.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában