Fixatlon először, diákoknak

2019.09.18. 07:30

Iskolások jelentkezését várják egy újszerű akadályversenyre Fehérváron

Bokros Judit

A testnevelés készségtárgy, az alsó évfolyamokban lehetséges a szöveges értékelés

Fotó: Pxhere

A helyszínen kedden Mészáros Attila alpolgármester beszélt a részletekről. Mint kiderült: az ötletgazda és a szakmai szervező a fehérvári kötődésű, az Exatlon Hungary televíziós versenyből megismert Rozs Gergely. Az ő megkeresésére reagálva hirdeti meg az önkormányzat az I. Fehérvári Ifjúsági Xtreme Akadályfutó Versenyt (Fixatlon), amelyre 7–8. osztályos, valamint 9–12. osztályos diákok jelentkezését várják. Egy évfolyamról egy csapat indulhat, egy-egy csapatban négy fő – köztük kötelezően egy lány – lehet.

A székesfehérvári oktatási intézmények részéről szeptember 25-ig várják a nevezéseket a [email protected] címre. A versenyt szeptember 27-én, pénteken rendezik a Koronás Parkban. Rozs Gergely háromféle pályát gondolt ki, ezeken különféle izgal­mas feladatok várják a fiatalokat. Lesz például függeszkedés, hídon egyensúlyozás, célba dobás.

Az elő- és a középdöntő, valamint a döntő is lezajlik egy nap alatt. Kezdés reggel 9 órakor, az eredményhirdetés pedig a délutáni órákban várható.

A programot később akár felnőtteknek is megszerve­zik – tette hozzá Mészáros Attila.

Vezető képünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában