Rendezvényszervező színésznő Berényben

2019.09.14. 07:00

Fülöp-Weigler Bettina fiatal, energiával és persze ötletekkel teli

Új, bár nem ismeretlen arccal találkozhatnak azok, akik betérnek a Róna József Művelődési Házba.

Borsányi Bea

Bettina nagyon lelkes, tele van új ötletekkel Fotó: Pesti Tamás

Miután az eddigi könyvtáros, programszervező, a művelődési ház lelke, Horváthné Elbert Mária augusztusban nyugdíjba ment, feladatai egy részét, egészen pontosan a rendezvényszervezést Fülöp-Weigler Bettina vette át. A fiatal, energiával és persze ötletekkel teli Bettina maga is lovasberényi, így nem ismeretlen számára a „terep”, a művelődési ház és annak programjai. Bár az utóbbi években nem Berényben dolgozott, de friss házasként férjével itt telepedett le, és jövőjét is itt képzeli el. A rendezvényszervezés és a rendezvények soha nem álltak messze tőle. Bettina 24 éves, így nincs hosszú lista eddigi munkahelyeiről: érettségi után színésznek tanult, majd a pátkai óvodában pedagógiai asszisztensként vállalt munkát.

Szeretné, ha a településnek is lenne egyszer saját fesztiválja

– Négyszer felvételiztem a Színház- és Filmművészeti Egyetemre, miközben jártam a színész II. képzésre. Sokat tettem azért, hogy bejussak a „nagy” színészképzőbe, de aztán az élet mást hozott: a színész karrier helyett inkább a férjemet választottam – mesélte Bettina. Ekkor, 2017-ben került a pátkai óvodába. Hamar kiderült számára, hogy másra hivatott, tele volt ötletekkel, és sokszor szeretett volna egy-egy esemény kapcsán szárnyalni, de az óvodavezető mindig „visszarántotta” a földre. De lássuk be, egy óvoda nem a határtalan ötletek megvalósításának színtere. Idén év elején keresték meg a művelődési házból a lehetőséggel, aminek nagyon örült, hiszen eredetileg sem tervezte, hogy két évnél több időt tölt az óvodában. Augusztus 15-ével kezdte rendezvényszervezői te­vékenységét, a könyvtárat pedig Sziliné Besszer Mária vette át.

Bettina nagyon lelkes, tele van új ötletekkel Fotó: Pesti Tamás

– 12 éves korom óta mindenben benne vagyok a fa­luban: az ünnepségeken va­ló szerepléstől kezdve a szemétszedésig bezárólag. Jól ismerem a települést, az embereket. Nem szeretném lerombolni azt, amit az elődöm felépített, de szeretném a meglévő programokat egy kicsit nagyobb lángra lobbantani, illetve újakat is létrehozni. Egy kistelepülésen mindig felvetődik a kérdés: be lehet-e hozni az embereket a művelődési házba, össze lehet-e hozni őket egy-egy eseményre? Hiszem, hogy a megfelelő időpontban a megfelelő programokkal megszólíthatók a különböző generációk. Az is jó lenne, ha Lovasberénynek is lenne egy saját, akár több napos fesztiválja. Tudom, ez egyelőre még odébb van, és azon is sok múlik, hogy az októberi választásokat követően az új polgármester mennyire akarja és tudja támogatni az elképzeléseimet. Egyelőre szeptember 21-re koncentrálok, akkor debütálok rendezvényszervezőként a szüreti felvonulással és bállal – zárta a beszélgetést az új rendezvényszervező.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában