Kiemelte a közösség erejét

2019.09.17. 14:00

Etyek az országos sikereket „becsatornázhatja” – mondta a miniszter

Nekünk Magyarország az első! jelszóval indult országjárásra Nagy István agrárminiszter. Fejér megyében Etyeken tartott lakossági fórumot Nagy János helyettes államtitkárral, Tessely Zoltán országgyűlési képviselő, miniszterelnöki biztos és Zólyomi Tamás, a Fidesz–KDNP polgármesterjelöltje meghívására.

Zsohár Melinda

Nagy István: 2010-ben csődhelyzetben lévő országot vett át a Fidesz–KDNP, jelenleg Magyarország GDP-je 5,1 százalék, a magyar agrárium teljesítménye pedig 153 százalékkal nőtt Fotó: Pesti Tamás

Az eredeti szépségében felújított egykori gazdaházban, jelenlegi Kitelepítettek házának udvarán felállított sátorba hívták a helyieket, ahol Rókusfalvy Pál kommunikációs szakember, borász és etyeki szőlőtulajdonos vezette a beszélgetést, egyben köszönetet mondott az elmúlt évek milliárdos kormányzati támogatásáért. A fórumon részt vett Molnár Krisztián Fejér megyei közgyűlési elnök, nem titkolván, a megye támogatása és az etyeki fejlesztések kapcsán maga is szívügyének tekinti a település sorsát. A jelenlévő politikusok a közönség figyelmébe ajánlották Zólyomi Tamás negyvenegy éves helyi építési vállalkozót, a Fidesz–KDNP polgármester-jelöltjét. Felhívták a figyelmet arra, hogy a helyi vezetők választása mellett a megyék leendő vezetőire is szavaznak az állampolgárok október 13-án.

Fejér kiemelkedően eredményes a megyék mezőnyében

Tessely Zoltán országgyűlési képviselő hangsúlyozta a Szent István-i örökséget hordozó megyék szerepét, amelyet a baloldali kormányzatok eliminálni szándékoztak. 2010-től jelentős összegek elosztásában és fejlesztésekben működtek közre aktívan, összekapcsolván ezáltal a kormányzati és a helyi érdekeket, célokat. Molnár Krisztián röviden összefoglalta a Pannónia szíve program 1,7 milliárd értékű etyeki beruházásait: a négy szőlészeti és borászati központ, a Magyarkút és környéke, valamint az Etyek–Bicske–Csabdi–Tarján 41 kilométernyi kerékpárút beruházásokat. A Kálvária alatti látogatóközponthoz 300 millió forintos forrással járult hozzá a megyei közgyűlés, mondta. Hozzátette: Fejér megye országosan a második-harmadik helyen áll eredményességében, s reményét fejezte ki a leendő helyi vezetés és a megyei, országos együttműködésben.

Nagy István: 2010-ben csődhelyzetben lévő országot vett át a Fidesz–KDNP, jelenleg Magyarország GDP-je 5,1 százalék, a magyar agrárium
teljesítménye pedig 153 százalékkal nőtt Fotó: Pesti Tamás

Nagy István agrárminiszter a közösség összefogásának fontosságát hangsúlyozta, képes beszéddel és jelképekkel utalván az egységre. Emlékeztetett rá: 2010-ben csődhelyzetben lévő országot vett át a Fidesz–KDNP, jelenleg Magyarország GDP-je 5,1 százalék, a magyar agrárium teljesítménye pedig 153 százalékkal nőtt. Etyek az országos sikereket „becsatornázhatja” a településre, amennyiben a közös akarat a közös cél megfogalmazását eredményezi.

 

Zólyomi Tamás polgármesterjelölt bizalmat kért a választóktól, elmondta, hogy pontosan ismeri a helyi igényeket, s a többség felhatalmazásával minden tudását, képességét e közösség szolgálatába állítja.

Az etyeki katolikus templomban Mága Zoltán jótékonysági koncertet adott a hétvégén, a bevétel felét a dávid­majori településrész lakójának, a Dávid család fejének nyújtotta át a fórumon Bartha Ferencné. A másik felét a Kálvária világításának felújítására fordítják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában