Az ultrahangtól a magzatmonitorig sok mindent

2019.08.27. 07:20

Új eszközök 300 millió forintból a megyei rendelőintézetekben

Mintegy 300 millió forintos beruházás zajlott a Szent György Kórház fehérvári, móri és sárbogárdi szakrendelőjében – európai uniós és hazai források felhasználásával sikerült javítani a műszerezettséget.

S. Töttő Rita, FMH

A móri rendelőintézetbe 135 új orvostechnikai eszköz kerülhetett a pénzből Fotó: Hrubos Zsolt

Jelentős, mintegy 300 millió forintos uniós pályázati támogatást kapott a Fejér megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház, melynek átfogó, stratégiai célja volt az aktív kórházi ellátásokat kiváltó járóbeteg-szolgáltatások fejlesztése, a mindenki számára egyenlő eséllyel hozzáférhető, emelt szintű járóbeteg-szakellátás elérhetőségének biztosítása. A fehérvári a Közép-Dunántúl régió egyetlen olyan kórháza, amely az egészségügyi szakellátás csaknem teljes spektrumát nyújtja mind a diagnosztika, mind a terápia terén. A járóbeteg- és aktív fekvőbeteg-ellátás mellett a krónikus és rehabilitációs beteg­ellátás is fontos részét képezi az intézmény működésének. Éppen ezért elengedhetetlenek az olyan fejlesztések, amelyek a járóbeteg-szolgáltatások fejlesztését teszik lehetővé.

A móri rendelőintézetbe 135 új orvostechnikai eszköz kerülhetett a pénzből
Fotó: Hrubos Zsolt

A 300 milliós támogatásból olyan beruházások valósulhattak meg, amelyek lehetővé tették például a műszerezettség javítását – adta ki nyilatkozatában a kórház. Ennek köszönhetően például sikerült tehermentesíteni a fekvőbeteg-kapacitást, biztosítani a további progresszív ellátást nem igénylő kezeléseket, illetve csökkenteni az esélykülönbségeket – ezzel is növelve a betegelégedettséget. Az akadálymentesítés is fontos szempont volt a fejlesztés és eszközbeszerzés során. A támogatásból részesült a II. Szakrendelő Székesfehérváron, a móri, valamint a sárbogárdi rendelőintézet.

A fehérvári rendelőintézet 537 orvostechnikai eszközt szerzett be, melyek között vannak ultrahangkészülékek, átvilágító, fizikoterápiás kezelőtorony, audiométer, vizsgálószékek és kéziműszerek is. A móri rendelőbe a projektnek köszönhetően kerülhetett 135 orvostechnikai eszköz – például pulzoxyméter, 12 csatornás EKG-készülék, 9 programos izomstimulátor-készülék, laringo-pharingo-fiberoscop, vizsgálóágyak és számos egyéb kéziműszer. A sárbogárdi rendelőintézet pedig 9 új eszközzel – többek közt fizikoterápiás kezelőtoronnyal és magzatmonitorral – gazdagodott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában