Gyerekek esetében minden fillér számít

2019.08.29. 07:20

Tanszervásárlási utalványt kapott 33 rászoruló család Fehérváron

Hatvan gyermek, így ezzel párhuzamosan 33 család kapott támogatást az iskolakezdéshez a Székesfehérvári Szociális Alapítványtól.

Palocsai Jenő

Tizenötezer forintos utalvánnyal segítenek a rászorulóknak Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A szervezet Sarló utcai irodája előtti területen gyülekeztek a hátrányos helyzetű családok, gyermekeikkel. Mindannyian megjelentek, akik értesítést kaptak arról, hogy felkerültek az alapítvány listájára.

A támogatás odaítélésekor olyan dokumentumokat is kértek, mint az iskolalátogatási, illetve a családi pótlékról szóló igazolás. Ezekkel együtt garanciát látnak arra, hogy valóban hátrányos helyzetű, iskolás gyermekeket nevelő családok lesznek a juttatás haszonélvezői.

Általános és középiskolások vannak zömével a szerencsés támogatottak között, de egy egyetemista is felkerült a listára.

Tizenötezer forintos utalvánnyal segítenek a rászorulóknak
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Láng Györgyné, az alapítvány vezetője tizenötezer forint értékű tanszervásárlási utalványt adott át mindenkinek, melyet egy bizonyos üzletben lehet levásárolni. Nem kell egy összegben, azonnal kimeríteni a rendelkezésre álló keretet, érdemes csak azt megvenni, amire éppen szükség van. A bolt további 10 százalék kedvezményt is ad az áraiból.

Dienesné Fluck Györgyi és Horváth Miklósné képviselők megköszönték a szervezést és a kiosztást vállaló alapítvány áldozatos és hatékony munkáját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában