koszorúzás és elismerés is tarkította

2019.08.12. 14:30

Megismerni egymást – Fontos céllal rendezték meg az alapi vadásznapot

Az alapi vadászház mellett három – két fehér, egy fekete – bárány legelészett. Nekik most nem volt félnivalójuk a vadásznapon.

Szanyi-Nagy Judit

Kürtszó, fotókiállítás, vadászöltözet és társaság – minden adott volt egy jó rendezvényhez Fotó: Szanyi-Nagy Judit/ Fejér Megyei Hírlap

Mellettük, lovaskocsin, méltó pompában kísérték terítékre a felkínált őzbakot, ami a színpad előtt kapott helyet. Mögötte, a pódiumon vendégek, vendéglátók sorakoztak fel. Méhes Lajos, a Sárréti Egyetértés Vadásztársaság elnöke, a rendezvény egyik főszervezője kiemelte: tizenegy évvel ezelőtt a vadásztársaság majálisaként indult az esemény, amelyből aztán a Fejér megyei vadásznap meghatározó rendezvénye, helyszíne lett. A kulcs azonban megmaradt: a családias hangulat. Amely – tesszük hozzá gyorsan – nem egészen a látogatók létszámában mutatkozott meg, inkább abban, hogy a vadászok mindenki felé nyitnak.

A köszöntők során (ezekben Oláh Csaba, a Vadászati Kulturális Egyesület elnöke és Bögyös Zsolt, a megyei kormányhivatal agrár- és vidékfejlesztést támogató főosztályának vezetője közreműködött) többször is elhangzott: a vadásznap célkitűzése, hogy a társadalom minden tagja megismerhesse a vadászat célját, s hogy az emberek megértsék, a vadászok a fenntartható fejlődés és a vadkárelhárítás miatt üldözik a vadat.

Kürtszó, fotókiállítás, vadászöltözet és társaság – minden adott volt egy jó rendezvényhez
Fotó: Szanyi-Nagy Judit/ Fejér Megyei Hírlap

A koszorúzást megelőzően elismeréseket is átadtak a helyszínen. A Nimród-érmet idén Fekete Tamás, Kálmán Gyula, Sebestyén János és Schmidt József vehette át. Hubertus-kereszt kitüntetést Cseh Csaba és Lökös János kapott.

Az áldást Mészáros János címzetes apát celebrálta, az ételekről a megjelent csapatok, valamint Vári Dávid séf és Sági Szilárd mesterszakács gondoskodott.

A jó hangulatot mindenki magával hozta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában