A község jó hírét a határon túlra is vitték

2019.08.20. 08:20

Kulcsiak küldöttsége járt Kulcsodon

A napokban összesen 27-en látogattak Kulcs településről Kulcsodra, amely Dunaszerdahelytől 28 km-re, délkeletre a Duna bal partján, a Csiliz patak torkolatánál fekszik.

Török Tímea

Készül a híres kulcsi halászlé – Rácz Józsefné, Horváth Lászlóné, Zarka Dominik, a kukta, valamint Jobb Gyula Fotó: Török Tímea

A testvértelepülés korábbi látogatását viszonozták a kulcsodi falunap alkalmából. Természetesen nem mentek üres kézzel, kulcsi képeslapokat, a Kulcsi Krónika néhány számát, és a településükről szóló könyveket vittek ajándékba a vendéglátók nagy örömére.

– Különlegesen finom ebéd készült, kifejezetten a kulcsi küldöttség tiszteletére. Mivel korábban érkeztünk, mint ahogy a rendezvény elkezdődött volna, alkalmunk nyílt elbeszélgetni a szervezőkkel. Minden eseményen részt vettünk, így a főzőversenyen is. Az egész kulcsi csapat kivette a részét a méltán híres kulcsi halászlé elkészítéséből. A kulcsi halászlé kategóriájában az első, összesítettben pedig a harmadik helyezést érte el. A Vidám Emberek Közössége a házigazdák nyitó műsora után lépett fel, nagy sikerrel – mesélte Jobb Gyula, Kulcs polgármestere.

– Amikor polgármesterként kezdtem dolgozni, Kulcsnak nem volt élő testvértelepülési kapcsolata, ezért célként tűztem ki a településekkel való kapcsolatteremtést. Fontosnak tartottam, hogy magyarok lakta községeket keressünk meg szándékainkkal. A felénk oly sokat emlegetett és gyakran csak vágyott összetartozás és a magyarság érzése ezeken a településeken szemmel látható, s irigylésre méltó. Amíg a székelyekkel sajnos nem sikerült a kapcsolat újjáélesztése, addig Kulcsoddal és a horvát Kopáccsal nagy örömünkre annál inkább szépen alakul – mesélte lapunknak Jobb Gyula.

Készül a híres kulcsi halászlé – Rácz Józsefné, Horváth Lászlóné, Zarka Dominik, a kukta, valamint Jobb Gyula
Fotó: Török Tímea

Kaiserné Gödöny Erzsébet a Vidám Emberek Közösségének vezetője, a küldöttséggel szintén rész vett a kulcsodi falunapon.

– Mindenki saját maga finanszírozta az utat, a polgármester pedig a busz leszervezésében segített. Kiváló utunk volt, és nagyon jól éreztük magunkat. A fellépésünk is remekül sikerült a kulcsi dalokkal, egy verssel, valamint a Gubicza házaspár szalontánc-bemutatójával, amellyel a kulcsodi látogatásra készültünk. Jómagam a főzőverseny egyik ítészeként is tevékenykedtem, de természetesen minden elfogultság nélkül mondhatom, hogy a kulcsi halászlé most is remekül sikerült, mindent elkövettünk, hogy Kulcs jó hírét a határon túlra is elvigyük – mondta el Kaiserné Gödöny Erzsébet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában