Nyári Zeneakadémia

2019.08.04. 12:00

Félig a fiatalok fővárosa Csurgó

Negyedik alkalommal érkeznek fiatal művészek a kastélyba a Nyári Zeneakadémiára. A lassan hagyománnyá váló eseményt augusztus 11. és 17. között rendezik meg.

Palocsai Jenő

A kastély újabb attrakciója a mezítlábas ösvény Fotó: Károlyi-kastély

Fülei Balázs Liszt-díjas zongoraművész ötlete nyomán és művészeti vezetésével ez év augusztus 11. és 17. között negyedik alkalommal rendezik meg az Echo Nyári Zeneakadémiát a fehérvárcsurgói Károlyi-kastélyban.

A Weiner Leó nevéhez kötődő tradíció, a magyar kamarazenei hagyomány évről évre mind több érdeklődőt vonz a nyári kurzusra. A világ legtávolabbi pontjairól is jelentkeztek fiatal muzsikusok, hogy a Zeneakadémia három tanára, Kováts Péter hegedűművész, Varga István gordonkaművész, valamint Fülei Balázs irányításával részt vegyenek az egyéni hangszeres órákon és a kamarazenei műhelymunkában.

A kastély újabb attrakciója a mezítlábas ösvény Fotó: Károlyi-kastély

Az Echo Nyári Akadémia a három tanár nyitókoncertjével kezdődik augusztus 11-én, ahol Haydn, Mendelssohn, és Dvorák egy-egy triója hangzik el, és a résztvevők hangversenyével zárul augusztus 17-én.

Azoknak is kínál programot a kastély, akiket még nem köt le a klasszikus zene. Ők tehetnek egy mezítlábas kalandot a parkban. Lehetőség adódik a természetes elemek felfedezésére, cipő vagy harisnya nélkül.

Egy 36 méter hosszú ösvényen lehet homokon, köveken, faháncsokon és más anyagokon sétálni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában