bérlakások és zártkertek

2019.08.29. 14:34

Áhított utat építenének Enyingen, fel a szőlőhegyre

Egy zártkerti pályázat beadásáról is szó esett a szerda délutáni enyingi képviselő-testületi ülésen. A borosgazdáknak kedveznének.

Majer Tamás

A közgyűlésen tárgyaltak többek között a város idei évre vonatkozó költségvetési rendeletének módosításáról, a szennyvízcsatornázás és szennyvíztisztítás garanciális hibáinak felülvizsgálatáról, illetve a javítások helyzetéről.

Viplak Tibor polgármester lapunknak elmondta, hogy „A zártkerti besorolású földrészletek mezőgazdasági hasznosítását segítő, infrastrukturális hátterét biztosító fejlesztések támogatása” című pályázatot július végéig volt módjuk beadni, s most tájékoztatták róla a testület tagjait.

– A szőlőhegyre próbálunk meg utat építeni. Az a célunk, hogy a borosgazdák minél kényelmesebben, minél jobban tudják megközelíteni a szőlőhegyet. Ezért mindent meg is teszünk – fogalmazott a városvezető.

Most 10 millió forintra adtak be pályázatot, ebből a hegyre fölvezető út középső részét volna lehetőségük kiépíteni. Bíznak a pozitív elbírálásban.

Az önkormányzati bérlakások ellenőrzése is most volt esedékes. Viplak Tibor elmondta, hogy hat ilyen ház épült 2014–2015-ben a városban, jó, hogy vannak, hiszen viszonylag alacsony a bérleti díjuk. Az önkormányzatnak mint tulajdonosnak, természetesen kötelezettsége a házak, a kapcsolódó szerződések időnkénti ellenőrzése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában