A segélyezés új bázisa születik

2019.08.09. 08:45

Adománypont is lesz a pákozdi központban

Aki Sukoró felé autózva hagyja el a települést, láthatja, hogy a lovardával szemben lévő ipari parkban egy újabb beruházás közeledik a befejezése felé.

Tihanyi Tamás

Várhatóan őszre készül el a logisztikai központ Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

Pákozd keleti határában, az M7 Ipari Parkban egy logisztikai raktárbázis alapkövét helyezték el ünnepélyes külsőségek mellett közel egy éve, 2018 szeptemberében. A Baptista Szeretetszolgálat zöldmezős beruházása során 1700 négyzetméteren raktárépületet, ahhoz csatlakozóan irodákat és oktatótermet alakítanak ki. A projekt részeként megvalósuló eszközbeszerzést gépjárművek és karitatív segélyezésre, menekítésre használható eszközök vásárlása jelenti. Az új logisztikai központ a rászorulók gyorsabb és költséghatékonyabb elérését, krízishelyzetekben pedig a humanitárius gyorssegélyezést segíti a jövőben amellett, hogy a növekvő raktárkapacitás révén lehetőség nyílik nagyobb mennyiségű adomány fogadására és továbbítására is.

Várhatóan őszre készül el a logisztikai központ Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

A kormány a Karitatív Tanáccsal közösen határozta el, hogy az egész országot lefedő hálózatot építenek ki annak érdekében, hogy ha akár bel-, akár külföldön következik be katasztrófa, a korábbinál hatékonyabban tudjanak segíteni. Erre a célra az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Programból 4,5 milliárd forintot fordítanak, s ennek részeként jön létre a pákozdi logisztikai bázis is.

A Fejér megyei Velencén született és Székesfehérváron bejegyzett, a térséghez sok szálon kötődő Baptista Szeretetszolgálat a támogatásból az új létesítményre 354 millió forintot fordíthat. Hári Tibor, a szervezet főigazgatója elmondta: a tervek között szerepel – és ez elsősorban a környékbeli rászorultak megsegítését szolgálja –, hogy az ősszel elkészülő létesítményben kialakítanak egy adománypontot, adománygyűjtő helyszínt is. A leadott, jó állapotú, még használható, de felesleges tárgyakat és eszközöket továbbítják a mélyszegénységben élők felé, vagy pénzadományért tovább adják olyan emberek számára, akik szerényebb anyagi lehetőségük miatt nem engedhetik meg maguknak azt, hogy új holmikat vásároljanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában