Vitál Club Sportegyesület

2019.07.02. 07:10

Vízisporttábor a Csónakázó-tavon

A Vitál Club Sportegyesület hétfő délelőtt harmadik alkalommal nyitotta meg nyári vízi táborát a Csónakázó-tavon. Nyitányként ornitológus jött vendégségbe a gyerekekhez.

V. Varga József

Koleszár Tamás a vízimadarakról mesélt a táborozóknak

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Koleszár Tamás, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület megyei csoportjának tagja főként vízimadarainkat mutatta be a társaságnak. Fotókat hozott a bütykös hattyúról, a récékről (az egyik srác kacsát kiáltott…), a szürke gémről, a dankasirályról, de a fekete rigóról és az aranymálinkóról (sárgarigó), sőt a csalafinta kakukkról is.

A szárnyasok „trilláztak” is. A nagykócsagról kiderült: őbenne a magyar természetvédelem címermadarát tisztelhetjük. Szipola Antal egyesületi elnök a vízi sporttábor különlegességeire hívta fel a figyelmet. Főszerephez jut a héten a sup, az outrigger, a vitorlás, a szörf, az úszó fotel, de a csapat tutajt is épít.

Koleszár Tamás a vízimadarakról mesélt a táborozóknak
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A kajak-kenu-­edzéseket Fidel László személyében világbajnok vezényli; a túrahajókban a táborlakókon kívül a környékbeli gyerekek is kipróbálhatják ügyességüket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában