az elmúlt év fejlesztéseiről

2019.07.18. 07:20

Jobb utakon járnak Soponyán

Béndek József polgármester és Hollósi Lászlóné önkormányzati képviselő, illetve a soponyai általános iskola igazgatója foglalta össze számunkra a község elmúlt esztendőinek legfontosabb fejlesztéseit.

Majer Tamás

A nyugdíjasklub kézimunka-szakkört is tart Fotó: NN

Négy utca kivételével az összes Soponya belterületi utca aszfaltozottá lett, elkészült a 6307 számú főút belterületi szakaszának aszfaltozása is. A zártkertekhez tartozó külterületi utakat is aszfaltozták, az ottani belső közlekedő utak szilárd burkolatot kaptak.

Számos helyen alakított ki az önkormányzat új parkolókat: az óvoda, illetve az iskola előtt, a közösségi háznál és orvosi rendelőnél aszfaltos parkoló áll rendelkezésre, Kerti-tónál mart aszfaltos, a Petőfi utcai emlékparknál pedig zúzalékos parkoló.

Több helyen történt parkosítás, fa- és dísznövény-telepítés, így a Petőfi közben, az ovi előtt, a faluközpontban, a posta és a közösségi ház környékén is.

A nyugdíjasklub kézimunka-szakkört is tart Fotó: NN

Járdák épültek többek között a Petőfi közben, a Petőfi, a Dózsa és a Damjanich utcában és a Kerti-tó sétányánál.

Jelenleg is több beruházás zajlik a tervezőasztalon, vagy már a terepen, fizikailag.

Köztük van a Szabadbattyán és Soponya között épülő kerékpárút, a Soponyát Abával összekötő út szélesítése, aszfaltozása, a csapadékvízgyűjtő rendszer belterületi részének felújítási munkálatai kilenc kilométer hosszúságában, illetve épületenergetikai felújítások is. Utóbbiak az iskolai tornateremnél, a községházánál. Lezajlott az ovi konyhájának bővítése is.

Az elöljárók meglátása szerint – miként azt elmondták – a község élhetőségét a Közösségi Ház felújítása, s annak változatos programjai, illetve – más civil szervezetek mellett – az Őszi Napsugár Nyugdíjas Klub, valamint a Délibáb Népdalkör tevékenykedése is garantálja, akik színes programjaikkal hozzájárulnak a falu kulturális derűjéhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában