Gyermekműsor, Disney-slágerek, vidámság

2019.07.30. 14:00

A falunapot most jótékonysági családi nap követi, gyűjtéssel Kőszárhegyen

A falunapon Poór Péter, a Royal Team zenekar és a Musical Voices Társulat szórakoztatta a nagyérdeműt. Gabrieli-Kiss József énekművész az István, a király rockoperából adott elő részleteket, éjjel a Pa-dö-dő koncertezett.

V. Varga József

Az egyik legfiatalabb falunapozó Fotó: Kerekes Ildikó

Gazdára találtak a gyermekrajzpályázat díjai, közzétették a Tiszta udvar, rendes ház! környezetszépítési pályázat győzteseinek nevét. Az első kőszárhegyi veterán motoros találkozót Vízvári József és Takács István ötlete nyomán rendezték meg, a Pecz Ferenc vezette Kolibri egyesület látványos modellrepülő bemutatóval szolgált. Kocsis Bálint mesterszakács konyhai praktikákkal ismertette meg az érdeklődőket, a Székesfehérvári Egészségfejlesztő Iroda tanácsadása az egészséges életmódra fókuszált.

Rögtönzött licit

A kőszárhegyi Tavaszi Hérics kórus népdalokat énekelt, a polgárdi Szivárvány néptánccsoport moldvai táncokat mutatott be. Színpadra lépett a szabadbattyáni Kenguru ugrálókötél formáció, valamint a helyi Szenior Örömtánc különítmény.

A falunap estéjén felvetődött: „mi lenne, ha” a tombolasorsolás fődíját, a Horváthné Sallai Edit sütötte tortát közösen elfogyasztanák. A közönség soraiból a „cukrász” férjétől, Horváth Jánostól aztán jobb ötlet futott be. Inkább árverezzék el az augusztus 3-ai jótékonysági családi nap támogatására.

Az egyik legfiatalabb falunapozó Fotó: Kerekes Ildikó

A rögtönzött licit nyomán gyorsan elkelt a torta, Jánosa Gyula vásárolta meg 10 ezer forintért. Felesége, Jánosa Menyhárt Éva hozzátette: a családi napon frissítő masszázst nyújt majd, és annak a bevételével is támogatja az adománygyűjtést. Borján Péter polgármester azonmód közölte: menet közben elhatározta, bármennyiért is talál gazdára a torta, ő ugyanannyit tesz hozzá. Az adományforintok a tombolahúzás során még tovább gyarapodtak.

A 8 hónapos Szkok Dániel Budapesten kap gyógykezelést, szülei, hogy mellette tudjanak lenni, albérletben laknak a fővárosban. Ennek segítésére, támogatására zajlik a gyűjtés – emelte ki Fogasné Bognár Judit, a jótékonysági rendezvény házigazdája, a Hérics Hagyományőrző Lovas Baráti Kör vezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában