szeretet, színház és futás

2019.07.05. 07:50

1,2 millió forint az alapítványnak – A fogyatékkal élők integrációjáért

Vasárnap rendezik a Bregyóban az V. Cerbona Fehérvár félmaratont, amelyen szeretetfutamot is indítanak kifejezetten sérülteknek és fogyatékosoknak. Rájuk gondolt az Alba Triatlon SE akkor is, amikor a városba hozta az Imre Sándor Szeretetszínház A Padlás című, jótékonysági előadását, amelyet június 15-én a MOL Aréna Sóstóban kétszer is előadtak.

Borsányi Bea

Az adományt Cser-Palkovics András és Czettl Andrea adták át Fotó: Fehér Gábor Fejér Megyei Hírlap

A két előadáson a színház ép és sérült művészei az iskola tanulóival közösen léptek fel. Az Imre Sándor Szeretetszínházról tudni kell, hogy két fő missziót tűzött ki maga elé: az első cél a művészi élmény nyújtásán túl bebizonyítani, hogy a sérült emberek is képesek arra, hogy értékeket közvetítsenek, és megmutatni, hogy a társadalom peremére szorulók rétege éppoly értékes, mint bárki más. A második cél jótékonysági előadásokon keresztül a rászorulók támogatása. Mivel az Alba Triatlon SE már megalakulásakor fontos célként tűzte ki a sérült, fogyatékkal élők integrációjának segítését, ezen a közös ponton és Iváncsics Zsolt, a magyar Forrest Gump személyén keresztül találkozott a két egyesület.

Az adományt Cser-Palkovics András és Czettl Andrea adták át
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Az említett két jótékonysági előadás bevétele mellé Székesfehérvár önkormányzata is adott támogatást, így összesen több mint 1,2 millió forintot vehetett át alapítványuk részére Szépné Reményi Annamária, az Arany János EGYMI Ezredéves Óvoda, Általános Iskola és Készségfejlesztő Iskola tagintézmény-vezetője. Az átadón jelen volt Cser-Palkovics András polgármester, Czettl Andrea, az Alba Triatlon SE elnöke, valamint Iváncsics Zsolt. Utóbbi arról is beszámolt, hogy a hétvégi versenyen rekordra készülnek: egy veseátültetésen átesett futóval a hivatalos szintidőn belül teljesítik a félmaratoni távot, miközben Zsolt egy, a fehérvári gyermekotthonban gondozott sérült ikerpárt speciális kocsiban maga előtt tolva fut majd. Ilyenre Magyarországon még nem volt példa.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában