Még krimit is színre vittek

2019.06.13. 07:15

Szórakoztató, rendkívül sokszínű gálával zárták az iskolaévet Ráckeresztúron

A Rác­keresztúri Petőfi Sándor Általános Iskola évek óta kulturális gálával zárja a tanévet. A hagyományoktól idén sem tértek el.

Gajdó Ágnes

Két anyuka volt a koreográfus a 3. a osztály produkciójában

Fotó: Gajdó Ágnes / Fejér Megyei Hírlap

Amikor fölkerül a táblára az Ó, az I és a C, a diákok már izgatottan készülődnek a nyári szünetre. Az utolsó tanítási napok gyorsan elröppennek, ám ilyenkor az összegzésre is jut idő. A gyerekek és tanáraik visszatekintenek az elmúlt hónapokra, s a legizgalmasabb élményeket elraktározzák valahol legbelül. Biztosan szép emlék lesz a kulturális gála is, amelyre minden évben sokan kíváncsiak, főként a szülők, nagyszülők.

Az alsó tagozatos lányokból és fiúkból álló néptáncos csoport Bodó-Bán Enikő néptáncpedagógus koreográfiáját mutatta be. A hatodik osztályosok osztályfőnökük, Tapoti Rita vezetésével az Egri csillagok világát idézték, még Dobó és a várvédők esküje is elhangzott. Az ötödikesek rettegett Karib-tengeri kalóznak öltözve harcoltak, vívtak, míg a felsős németesek Dzsingisz kánról daloltak, természetesen németül. A retró hangulatot a nyolcadik bések fokozták 1970-es, 80-as évekbeli ruhákkal, tánccal. A sajátos időutazás Mátyás reneszánsz udvarában folytatódott: az alsós színjátszó szakkör tagjai az igazságos királyról és a három lustáról meséltek, a darabot Drozdikné Nagy Ágnes Tünde rendezte.

A 3. a osztály különleges produkcióval készült: a lányok piros pólóban, a fiúk kockás ingben adták elő A Pál utcai fiúk című musicalből a Mi vagyunk a grund című dalt – két anyuka, Cserna-Gál Anikó és Bendákné Halász Mária volt a koreográfus. Nagy sikert aratott a tanár–diák zenekar is, melyben Osán Dániel fizikatanár, Varsányi Ádám angoltanár mellett Venczkó Alexandra, Kucsera Máté és Szabó Zoltán játszott. Vérbeli angol krimivel készültek a felsős színjátszók, Wodehouse Forduljon Psmith-hez című jelenetét mutatták be Gajdó Rita magyartanár rendezésében. A váratlan fordulatokban bővelkedő darabban fontos szerepet kapott egy értékes nyakék, a csíkkal megjelölt virágcserép és a rózsakert is…

Két anyuka volt a koreográfus a 3. a osztály produkciójában
Fotó: Gajdó Ágnes / Fejér Megyei Hírlap

Az est egy népszerű Michael Jackson-dallal zárult, melyet Tapoti Rita matematikatanár és néhány diák énekelt, az üzenet és a vágy ma is időszerű: Gyógyítsd meg a világot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában