Műszaki átadások két helyszínen

2019.06.13. 16:30

Összesen 86 millióból lett szebb, biztonságosabb, újabb két fehérvári terület

Szerda reggel 9 órakor a Zsolt utcában, 10 órakor pedig a Csitáry G. Emil utcában került sor műszaki átadásra.

Sági Zoltán

A Papagáj-telepnél gyalogos-átkelőhely létesült

Fotó: ÖKK

A Kadocsa utcától a Karinthy térig a Zsolt utca felső szakaszának felújítása mintegy 45 millió forintos beruházással valósult meg. A Zsolt utca–Géza utca csomópontban új gyalogos-átkelőhelyet alakítottak ki közvilágítással, és felújították a Papagáj-telep melletti járdát is. A felújítás szűk két hónap alatt készült el. Deák Lajosné, a városrész önkormányzati képviselője elmondta: különösen fontos volt a gyalogos-átkelőhely kiépítése, mert a buszmegállót sok, a Papagáj-telepen lakó utas, köztük kisgyermekek és idősek veszik igénybe.

A Papagáj-telepnél gyalogos-átkelőhely létesült
Fotó: ÖKK

– Remélem, mindenkinek megelégedésére szolgál a felújítás. Szeretném felhívni az autósok figyelmét, hogy a Zsolt utca és Tolsztoj utca sarkán egy játszótér is található; kérem, a megújult utcában közlekedjenek körültekintően, a sebességhatárok betartásával – szólította meg Deák Lajosné a felújított útszakasz leendő használóit.

A Csitáry G. Emil utcában összesen 1664 négyzetméteren újult meg az útburkolat, járdaburkolatot közel ezer négyzetméteren építettek. Szegélyeket bő 700 méteren helyeztek le, kicseréltek hat víznyelőrácsot és húsz aknafedlapot emeltek szintre. A beruházás több mint 41 millió forintból valósult meg. A Móri út és a Virág Benedek utca közötti szakaszon elkészült munkálatok áprilisban indultak, ám az utca felújítása keretében még növénytelepítésre is sor kerül, amit a Városgondnokság parkfenntartó szakemberei végeznek el ősszel, amint az időjárás lehetővé teszi.

A Csitáry G. Emil utca is sokat változott
Fotó: ÖKK

Kovács Béla Sándor, a körzet önkormányzati képviselője elmondta: Az útfelújítások ütemezetten zajlanak, a III. Béla király tér rekonstrukciója után ezért került sor a Csitáry G. Emil utcára. Kiemelte: a forduló ívét a mostani felújítás során kiszélesítették, így a nagyobb autóknak sem kell a zöldfelületre, illetve az útpadkára hajtaniuk kanyarodáskor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában