Áll a bál a színházteremben!

2019.06.20. 15:30

Megkezdődött a sárbogárdi művelődési központ közösségi célú felújítása

Tájkép csata alatt: a színházteremben áll a bál! Mármint megkezdődött a József Attila Művelődési Központ közösségi célú felújítása, korszerűsítése. A fejlesztéssel minden szempontból alkalmas, minőségi és elérhető helyszínt teremtenek a kulturális, közösségi tevékenységekhez.

V. Varga József

Alkalmas, minőségi és elérhető helyszín – megkezdődött a munka Fotó: Hargitai-Kiss Virág

A projekt során renoválják a színháztermet, felújítják a színpadot és a nézőteret, kicserélik a színházterem székeit, megújítják a terem szellőztető berendezését, korszerűsítik a világítást. A támogatás összértéke 1 forint híján 85 millió forint.

A művelődési központ energetikai felújítását már korábban megoldották – mondta el lapunk érdeklődésére Sükösd Tamás polgármester –, most a kulcsprojekt terminológiája szerinti közösségi célú felújításra kerül sor.

Alkalmas, minőségi és elérhető helyszín – megkezdődött a munka
Fotó: Hargitai-Kiss Virág

A teljes körű belső rekonstrukcióval egyértelműen növekszik a művelődési központ szolgáltatási színvonala, bővül az igénybe vehető szolgáltatások köre. Összességében egy olyan kulturális közösségi tér alakul ki, amely megfelelő helyszínt nyújt a helyi közösségi programokhoz, igazodik a közönség igényeihez, ezáltal hozzájárul a helyi identitás erősödéséhez, a közösségi kezdeményezések kibontakozásához.

Fotó: Hargitai-Kiss Virág

A színházterem felújítása egyebek között magába foglalja a hulladékkezelést, a padló mélyalapozását, a nézőtér teljes felújítását, a színpad oldalfalának és mennyezetének javítását, a nézőtéri világítás cseréjét. A nézőtérre új székeket telepítenek (a régi retró székek az enyészeté lesznek, már csak az emlékeinkben él majd a puritán, nem túl kényelmes ülőalkalmatosságok diszkrét bája). Nagy munka lesz a színházterem szellőztető berendezésének és világításának korszerűsítése, teljes körűen megújul a női mosdó, felújítják az előcsarnokot és folyosót is.

A színházterem felújításával, korszerűsítésével a tervek szerint az őszre végeznek – tette hozzá Sükösd Tamás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában