Emese egy igazán sokoldalú tehetség

2019.06.18. 07:05

Irodalomból lett első az országos döntőben egy dunaújvárosi kislány

Szinte nincs olyan tanulmányi verseny, ahol ne remekelne a Móricz Zsigmond Általános Iskola negyedik osztályos tanulója, Szmodics Emese. A kislány rendszerint matematika-, környezetismeret- és irodalomversenyeken indul. Legfrissebb eredményei egy irodalom első és egy matematika harmadik helyezés volt.

Tóth Alexandra

Ali Márta, Szmodics Emese, Lászlóné Durecz Andrea

Fotó: Tóth Alexandra / Dunaújvárosi Hírlap

A Bendegúz tudásbajnokság levelezős fordulóin három tantárgyból mérettette meg tudását, végül pedig Szegeden, az országos döntőben irodalomból lett első. A feladatsor szövegértésre alapult, ami nem jelentett gondot Emesének. Ahogy meséli, nem csak akkor olvas, ha kötelezően elolvasandó könyvről van szó, kedvencei a fantasy regények.

Ali Márta magyar nyelv és irodalom szakos tanítónő segített Emesének a felkészülésben, azt mondta, rengeteg feladatlapot oldottak meg gyakorlásként, ugyanakkor csak annyi feladatot adott neki, amennyit szívesen megcsinált.

Ali Márta, Szmodics Emese, Lászlóné Durecz Andrea
Fotó: Tóth Alexandra / Dunaújvárosi Hírlap

Matematikából is bizonyított: a Pangea matematikaversenyen országos 3. lett, felkészítő tanára pedig Lászlóné Durecz Andrea volt. Emese közben megsúgta, bár sok tantárgyból brillírozik, azért mégiscsak a matematika a szíve csücske.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában