Magyar Katolikus Karitász

2019.06.15. 07:15

Huszonöt éves a RÉV szolgálat

Az egyházak természetes, több száz, több ezer éve végzett feladata a szociális munka – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért felelős államtitkára a Katolikus Karitász szenvedélybeteg-segítő szolgálata, a RÉV fennállásának 25. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen.

MTI

Fotó: Molnár Artúr

Fülöp Attila arról beszélt: Ezért a munkáért köszönet illeti őket, és a magyar kormány mindig támogatni fogja az államtól átvállalt szociális munkájukat. Az államtitkár kitért arra: az a 100 ezer ember, aki a szociális szférában és a gyermekvédelemben dolgozik, nem „távolról szurkol”, hanem megfogja a bajban lévő emberek kezét.

Spányi Antal székesfehérvári megyés püspök, a Katolikus Karitász elnöke köszöntőjében kiemelte: a RÉV munkatársai Isten nevét sokszor ki sem ejtve építik Isten országát. Azt kívánta, „érezzék mindig kiválasztottaknak magukat”, és tapasztalják meg minél gyakrabban, hogy munkájuk nyomán megújul az élet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában