Herkli Istvánné nem kér, mindig csak ad

2019.06.21. 14:00

Falunk Diákja címet és önkormányzati elismerést osztottak ki Ráckeresztúron

A Ráckeresztúri Petőfi Sándor Általános Iskola tanévzáró ünnepségén nem csak a kitűnő tanulmányi eredményt elért diákokat díjazták. Önkormányzati elismerést kapott Herkli Istvánné, aki igazi közösségi ember: önzetlenül tevékenykedik a településért.

Gajdó Ágnes

Ferenczi Dávid és Venczkó Alexandra kapta a „Falunk Diákja címet Fotó: Gajdó Ágnes / Fejér Megyei Hírlap

Minden évzáró különleges valamiért. Ilyenkor a diákok és a pedagógusok visszatekintenek az elmúlt időszakra, számvetést készítenek, összegzik a jó és rossz tapasztalatokat. A ráckeresztúri általános iskola igazgatója, Gergics Mihályné is ezt tette: fölelevenítette a tanulmányi és sportversenyen elért eredményeket, az iskolaév nevezetesebb eseményeit. A kitűnő tanulmányi eredményt elért gyerekek jutalomkönyvet és oklevelet kaptak. A Ráckeresztúri Iskolásokért Alapítvány a közösségi munkát díjazta, minden osztályból egyvalaki érdemelte ki az elismerést az osztályfőnökök javaslata alapján. Az iskola szülői munkaközössége három nyolcadikos diák – Gondi Evelin, Major Dominik, Pintér Olivér – nyolc éven át végzett munkáját jutalmazta.

Herkli Istvánné a kitüntetéssel
Fotó: Gajdó Ágnes / Fejér Megyei Hírlap

A Falunk Diákja kitüntető címet már a ballagáson átadták. Idén Venczkó Alexandra és Ferenczi Dávid kapta az elismerést, melyet olyan diákok nyerhetnek el, akik a nyolc év során kiemelkedő tanulmányi eredményükkel, kiemelkedő sportteljesítményükkel, tanulmányi és egyéb versenyeken szerzett helyezésükkel, egyéb kimagasló teljesítményükkel a községet gazdagítják, hírnevét öregbítik. A díj Ráckeresztúr címerét ábrázoló emlékplakett és pénzjutalom.

A tanévzáró ünnepségen Szentes-Mabda Katalin Dóra polgármester önkormányzati elismerésben részesítette Herkli Istvánnét a településért végzett áldozatos munkájáért. Az emlékplakett átadásakor a polgármester hangsúlyozta, hogy Marika önzetlenül, szívvel-lélekkel tevékenykedik, segít az óvodai, iskolai programok lebonyolításában, részt vesz az önkormányzat, a könyvtár, az egyházközség és a civil szervezetek rendezvényein, kézműves foglalkozásokat tart, papírfonást tanít. Papírból elkészítette a templom, a temetőkápolna makettjét, a község címerét. Csöndben, szerényen végzi munkáját, nem kér, mindig csak ad. Ha szükséges, süteményt süt, segédkezik a nyári napközis táborokban, máskor virágot ültet, biciklit adományoz a gyerekeknek.

Ferenczi Dávid és Venczkó Alexandra kapta a „Falunk Diákja címet
Fotó: Gajdó Ágnes / Fejér Megyei Hírlap

Herkli Istvánné alkotótevékenysége 2018-ban a települési értéktárba is bekerült, most a közösségért végzett példaértékű munkáját emlékplakettel ismerte el az önkormányzat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában