(L)égi angyal

2019.06.25. 11:43

Drónnal keresték az elveszett lovat

A Magyar Nemzeti Mentődrónpilóták Egyesületének Fejér megyei tagjától kértek segítséget a több napja elveszett ló ügyében.

Elekes Gergő

A zichyújfalui Szaniszló Mónika és hű társa

Fotó: Elekes Gergő / Feol.hu

Amint arról korábban beszámoltunk, 2018 novemberében létrejött a Magyar Nemzeti Mentődrónpilóták Egyesülete, melynek létjogosultságára jelen cikkünk esete a bizonyíték.

Nemrégiben Bíró András, a Pákozd Községi Polgárőrség vezetője egy két-három napja elveszett ló felkutatásában kérte a mentődrónpilóták segítségét. Pál Károly regionális vezető Szaniszló Mónikát jelölte ki a munkára, aki a polgárőrség vezetőjével több helyszínen is a levegőbe repítette drónját. Mónika kérdésünkre elmondta, az időjárási körülmények nem voltak éppen a legideálisabbak, szeles, viharos közegben kellett a légtérben navigálnia, ráadásul az első ilyen jellegű munkája volt, emiatt egy pici izgalom volt benne. Öt akkumulátorral érkezett a bevetésre, melyekkel ötször tizenöt-húsz percet tudott repülni.

A zichyújfalui Szaniszló Mónika és hű társa
Fotó: Elekes Gergő / Feol.hu

A kutatás során az egyik felszállás alkalmával Mónika segítője megpillantotta az élő képen az elveszett jószágot egy erdős területen. Riasztotta az állat gazdáját, és további segítőit. A történetnek pedig szerencsés vége lett, előkerült a ló.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában