Óbarok–Nagyegyháza

2019.06.11. 07:40

Döntöttek, csökkentik a helyi iparűzési adót

A közös önkormányzatú, nyolcszáz lelkes két településen szívesen látják az új vállalkozásokat és a meglévőket is segíteni kívánják, mondta el Mészáros Kartal polgármester.

Zsohár Melinda

Majális és főzőcske a településen: Óbarok vonzerejét nyugalma adja, ugyanakkor közel van az autópályához Fotó: FMH-archív

A Bicske szomszédságában és Tatabánya közelségében fekvő két kis településrészből álló községben jelenleg mintegy negyven vállalkozás működik, de várják az újonnan érkezőket. Képviselő-­testületi határozat alapján megváltozott a helyi adórendelet: csökkentik az iparűzési adót a jelenlegi két százalékról 1,5 százalékra 2020. január 1-jétől. Létrehoznak egy székhelyszolgáltatást is, ahová bejelentkezhetnek a vállalkozások, és számukra tanácsokat, segítséget adnak tevékenységükhöz.

Majális és főzőcske a településen: Óbarok vonzerejét nyugalma
adja, ugyanakkor közel van az autópályához Fotó: FMH-archív

Óbarok–Nagyegyházán van ipari terület eladó, természetesen a megfelelő környezet- és tájvédelmi szempontok szigorú figyelembevételével, hangsúlyozta a polgármester. A település vonzerejét nyugalma és csendessége adja, ugyanakkor közel van az autópályához, az ipari központokhoz, városokhoz. A szép természeti környezet ölelésében a vidék erényeit ötvözi a lehetőségek közelségével, s a polgármester és a képviselők keresik a jó megoldást az önkormányzati bevételek növelésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában