40 millió forintot szán a felnőttképzés folytatására a város

2019.06.26. 07:30

Átvették diplomájukat az első, végzett digitális szakemberek Fehérváron

Nem. Nem érünk rá! Nem elég, hogy majd a gyerek kitanulja! A ma aktív munkavállalóknak is be kell vonulniuk az Ipar 4.0 birodalmába. Székesfehérvár a központja e virtuális tájnak.

Majer Tamás

40 millió forintot szán a felnőttképzés folytatására Székesfehérvár Fotó: Fehér Gábor

Mindez egy januárban indult képzés keddi befejezésén, oklevélátadóján elhangzottak zanzája.

Tizenhat arconicos dolgozó vett részt az Alba Innovár Digitális Élményközpont (amelyhez hasonló intézmény csak Győrben van hazánkban), az Óbudai Egyetem helyi kar és a végzett tizenhatok munkáltatója közösen indította felnőttképzési programjában, amelyen ipari robotok menedzselését s 3D-s tervezést is tanultak a „Vissza az iskolapadba!” jelige alatt suliba vonulók.

40 millió forintot szán a felnőttképzés folytatására Székesfehérvár
Fotó: Fehér Gábor

Laufer Tamás, az Alba Innovár elnöke a városházán megtartott eseményen úgy fogalmazott, hogy az Ipar 4.0 epicentruma Székesfehérvár. Cser-Palkovics András polgármester elmondta, 40 millió forintot szán a program folytatására a város! Ez a képzés egyfajta pilot, azaz próba volt.

Az Arconic részéről Hicham Wazni arról beszélt, az új technológia már itt van. Elhivatott, szakképzett munkavállalók kellenek hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában