A tehetséges diákok is elballagnak

2019.06.19. 15:00

A nagybetűs élet felé félúton jár a pusztaszabolcsi Hujber Fanni Boglárka

A szorgalommal párosult érdeklődés egyesek szerint maga a tehetség. Ha ez így van: egy kis bátorító ösztönzéssel fiataljaink szebbnél szebb eredményeket érhetnek el, mindannyiunk javára.

Sági Zoltán

Fanni a 8. b kék színeivel Fotó: Sági Zoltán / Fejér Megyei Hírlap

Ahogyan Hujber Fanni Boglárka is, a József Attila Általános Iskola – most már múlt időben ugyan, de – 8. b osztályos tanulója, aki legutóbb a Bendegúz Gyermek- és Ifjúsági Akadémia Tudásbajnokságán ért el országos első helyezést történelemből. Tanára, Ádám László nagy büszkeségére – és a szintén pedagógus édesanya, Hujberné Király Beáta még nagyobb örömére. Ellátogattunk Fanni ballagására, ahol végzős diáktársai nevében ő mondott versbe szedett búcsút az iskolának, a tanulmányi eredményeiért pedig rekordmennyiségű jutalmat vehetett át. Kíváncsiak voltunk a „bajnokra”, de beszélgetni csak az ünneplés után nyílott alkalmunk.

Fanni a 8. b kék színeivel
Fotó: Sági Zoltán / Fejér Megyei Hírlap

Fanni elmondta, már ötödikes korában bekerült a tudásbajnokság országos döntőjébe, ami nem kis szó, hiszen ehhez előbb megyei szinten kellett maga mögé utasítania a mezőnyt a helyes feladatmegoldásokkal. A kedvenc tantárgya a történelem, a kedvenc időszaka az ókori Egyiptom és Görögország, és mint megtudtuk: ötödikben és hatodikban még „csak” történelemből tűnt ki, amely tárgyból harmadik helyezést ért el, hetedikben és nyolcadikban azonban már irodalomból is az ország legjobbjai között volt, míg történelemből ekkorra már az első. A magyartanára is joggal lehet büszke Fannira, mivel irodalomból megyei első helyezést ért el.

A tanulmányi versenyek és a sok olvasás mellett Fanni latin tánccal lazít, amit persze szintén versenyszerűen művel – így heti két alkalommal jár edzésre. Másodikos korában, amikor táncolni kezdett, még volt megfelelő partnere, de mára kikoptak mellőle az alkalmas fiúk. Fanni szerencséjére azonban a szabályok közben módosultak: mára egyéniben is űzhető versenyszerűen a latin tánc. Ám az új iskolával tán feltűnik egy méltó partner is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában