Sötét fellegek

2019.06.25. 13:51

A hétvégi vihar a vonatközlekedésben is gondokat okozott Fejérben

A tömegközlekedésben részt vevőknek hatványozottan meg kellett küzdeniük a hétvégi időjárási körülményekkel.

Forrás: MTVA/Bizományosi

Fotó: Jászai Csaba

A MÁV Kommunikációs Igazatósága a kemma.hu-nak elmondta, szombaton a vihar miatt a legnagyobb forgalmi fennakadást a Budapest–Győr–Hegyeshalom vonalon okozta a vihar, Biatorbágy és Bicske között a felsővezetéket rongálta meg az erős szél. A hibát hajnali háromra javították meg a szakemberek, addig is csak egy vágányon haladhattak a vonatok.

Tovább bonyolította a helyzetet, hogy nagy mennyiségű eső zúdult a bicskei állomásra, a síneket magasan ellepte a víz, ezért meg kellett állítani a forgalmat Bicske és Szárliget között. A MÁV-START pótlóbuszokat rendelt, de egyetlen busztársaság és több buszos vállalkozó sem tudott biztosítani járműveket a vonatok pótlásához. A rendkívüli helyzet miatt hét szombat esti, éjszakai vonat kimaradt a menetrendből.

Két nemzetközi vonatot pedig kerülővel, Budapest–Székesfehérvár–Komárom útvonalra irányítottak át: a Kálmán Imre EuroNightot (EN462) Bicskéről visszahúzták Kelenföldig, onnan Székesfehérváron keresztül Komáromnál tudott visszajutni a hegyeshalmi fővonalra és folytatta az útját Münchenbe. A Dacia nemeztközi gyors (347) vonatot Tatabányáról Komáromba húzták vissza, és innét szintén Székesfehérváron át jutott a Keletibe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában