Zöldell a mező, s bizony, zöldell a város is!

2019.06.12. 07:05

A fűnyírás gyorsítása érdekében túlórát rendeltek el Fehérváron

A májusi eső nemcsak aranyat ért, hanem sok munkát is hozott! Zöldell a mező, s ugyancsak zöldell a város! A kaszálási körök szinte egymásba érnek, az igazgató utóbb túlórát is ­elrendelt.

V. Varga József

A megyeszékhelyen kiemelt feladatként kezelik a kaszálást

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Székesfehérvár Városgondnokságának parkfenntartási csoportja kiemelt tavaszi feladataként kezeli a közterületi fűnyírást. Amint Homoki László parkfenntartási egységvezetőtől megtudtuk: a munka már március második felében megkezdődött, de az intenzíven fenntartott városi zöldfelületet lefedő fűnyírási folyamat április hónapban indult el igazán.

Jelenleg Fehérváron a harmadik kaszálási kör zajlik, ahol az utak, utcák, járdák melletti zöld sávon, parkokban és lakótelepeken összesen tizennyolc nagy teljesítményű fűnyírótraktorral és negyven­nyolc fűkaszával dolgoznak a „település gondnokai”. A mintegy négymillió négyzetméternyi fűfelület több mint száz főnek ad feladatot. A fűnyírás mellett fontos munkafolyamat a ponyvázás, a kaszálék gyűjtése és annak elszállítása, illetve a járdák kézi légfúvóval történő letakarítása.

A megyeszékhelyen kiemelt feladatként kezelik a kaszálást
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Az idei tavasz (főként a május) megtapasztalt időjárási viszonyai különösen kedveztek a fűfélék növekedésének, ami napi szinten több centiméteres növekedést is jelentett, ezért a városgondnokság saját lehetőségein belül minden kapacitást bevetett, bevet a munka gyorsítása érdekében – mondta el lapunknak Bozai István ügyvezető igazgató.

Ezzel együtt a városlakók türelmét kérik: a fűnyírók hamarosan minden területre eljutnak. A városgondnokság vezetője június elejétől túlórát rendelt el a fűnyírás gyorsítása érdekében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában