a család nemzetközi napja

2019.05.13. 09:00

Zenével, tánccal, gyermekprogramokkal ünnepeltek Mezőszilason

„A legkisebb fiú kenyeret kér, s majszol” – Arany János Családi körének egyik sora elevenedett meg szombaton.

Szanyi-Nagy Judit

Piknikhangulat a jó időben

Fotó: Szanyi-Nagy Judit / Fejér Megyei Hírlap

Nézzük előbb a hivatalos részt: az ENSZ 1994-ben nyilvánította május 15-ét a család nemzetközi napjává. Még mielőtt a naptárért nyúlna az olvasó, tisztázzuk: az ehhez kapcsolódó mezőszilasi rendezvényt május 11-ére szervezte a Sárbogárdi Család- és KarrierPont – valamint segítőként az önkormányzat és a Németh László Ifjúsági És Kulturális Egyesület –, hiszen a jeles nap hétköznapra esik, a hétnek is a közepére. Ez pedig érthető módon megnehezítette volna a szervezést – családi részről is. Így tűzték hát a rendezvényt a mögöttünk hagyott szombatra, tudtuk meg Kézdy Zsófia sárbogárdi központvezetőtől.

Piknikhangulat a jó időben
Fotó: Szanyi-Nagy Judit / Fejér Megyei Hírlap

Ezen a napon a leglelkesebbek a gyermekek voltak, akik – akár egyedül – már a tíz órai kezdésre megérkeztek, hogy éljenek az ingyenes ugrálóvár és az arcfestés, csillámtetoválás-készítés lehetőségével. Amott – a helyi dolgos kezek jóvoltából – vagy hatféle pogácsából falatozhattak a megjelentek, de Dégről érkezett zsíros kenyér is szerepelt a büfé melletti „étlapon”. Odébb fagylaltot és édességet kaphattak az ínyencek. A családi napot Cecéről, Dunaföldvárról, Székesfehérvárról és (természetesen) Mezőszilasról érkezett csapatok, előadók tették még felejthetetlenebbé: zenés, táncos, énekes produkciók követték egymást a sportpályán felállított színpadon. S egy ponton a segítőkről sem feledkeztek meg: az önkéntesek kis ajándékot vettek át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában