Eredményes évet zártak

2019.05.30. 21:46

Utolsó előtti gyűlését tartotta a nyári szünet előtt a Fejér Megyei Közgyűlés

A napirendi pontok előtt az Európai Parlamenti választások kapcsán Molnár ­Krisztián elnök köszöntötte a megye valamennyi választópolgárát, különösen azokat, akik részt vettek a választásokon, párt­állástól függetlenül. Külön köszönetet mondott azoknak, akik munkájukkal segítették a voksolást.

Palocsai Jenő

A napirendi pontokon végighaladva minden előterjesztést elfogadtak, így a 2018-as költségvetés zárszámadását is. Igen jó számokkal és jelentős pénzmaradványokkal zárta a megye a tavalyi évet.

Később meghallgatták a Katasztrófavédelem Fejér Megyei Igazgatóságának beszámolóját is. Szerencsésebb év volt 2018-ban, mint az előtte való években, mert a néha ezer feletti esemény helyett csak 763 alkalommal adott feladatot a szakembereknek. A közgyűlés elnöke hozzáfűzte, hogy nagyon pozitív a rendvédelmi szervek megítélése a megyében és közülük is kiemelkedik a katasztrófavédelem.

Szóba került a hungarikumok, illetve a magyar és megyei értékek ügye is, amit egyhangúlag támogat a közgyűlés.

Megvitatták Baracska és Polgárdi integrált területfejlesztési stratégiáját és hoztak számos technikai döntést is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában