Vitaverseny angolul

2019.05.21. 07:02

Tópartis győzelem született a diákok versenyén

A Tóparti Gimnázium csapatai nyerték mindkét kategóriában a Vasvári-gimnázium által rendezett angol nyelvű vitaverseny hétfői döntőjét.

B. Kiss László

Népes nézősereg előtt zajlottak a disputák Fotó: Fehér Gábor/Fejér Megyei Hírlap

Két okból is nagyon fontos ez a vitaverseny. Egyrészt jól fejleszti a résztevők nyelvtudását, amelynek a Fehérváron működő multinacionális cégeknél is majd jó hasznát fogják venni, másrészt gyarapítja az érvelés tudományára vonatkozó ismereteiket, amelyek oktatása nem feltétlenül fér bele a tananyagba – fogalmazott a Hiemer-ház báltermében tartott vetélkedőn mondott köszöntőjében Mészáros Attila alpolgármester.

Népes nézősereg előtt zajlottak a disputák
Fotó: Fehér Gábor/Fejér Megyei Hírlap

Az angol nyelven zajló, többfordulós vitaversenyt már másodszor rendezte meg a fehérvári Vasvári-gimnázium az Arconic Alapítvány támogatásával. Tavaly csak fehérvári középiskolák vettek rajta részt, az idén azonban már megyei szintűvé nőtte ki magát a verseny, melyre nyolc iskolából 22 csapat nevezett. A többórás döntőbe, amely két kategóriában – 9. és 10. évfolyam, valamint 11. és 12. évfolyam – zajlott, a fehérvári Tóparti Gimnázium és rendező Vasvári egy-egy csapata került be. A szócsatából, melyet számos iskolatárs izgult végig, a tópartisok kerültek ki győztesen, mégpedig mindkét kategóriában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában