"vesd bele magad"

2019.05.14. 07:25

Rajki Péter nemcsak a kertet műveli nagy gonddal, de szőlője is van

Az elsőként szüretelt négy, saját termésű retek közül ugyan kettő kukacos volt, de sebaj. Gyakorlottabb kertészkedőket is ér kudarc, Rajki Balázs pedig még csak hat és fél éves.

B. Kiss László

Balázs és édesapja is büszke a kisfiú veteményesére

Fotó: B. Kiss László

Fejérből ötvenhárom településről 168 család pályázott sikerrel a Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetsége, az Agrya „Vesd bele magad!” programjában történő részvételre. A csurgói Rajki család az egyikük. A családfő, Rajki Péter mérnökként dolgozik Fehérváron, de otthon nemcsak a kertet műveli nagy gonddal, de szőlője is van.

A kertészkedést tényleg nem lehet elég korán kezdeni!

Az alma nem esett messze a fájától: a legkisebb gyerek, Balázs sokat segít édesapjának, s bár még csak óvodás, szeretett volna egy saját veteményest. A „Vesd bele magad” program révén kapott zöldségmagokat, némi segítséget leszámítva, maga ültetett el, s az ágyások gondozásából is kiveszi a részét. Boldogan fogyasztotta az elsőként szüretelt, saját termesztésű retket, s azt mondja: a többi zöldséget is meg fogja kóstolni. A „mi leszel, ha nagy leszel?” kérdésre pedig azt válaszolta: szőlész…

Balázs és édesapja is büszke a kisfiú veteményesére
Fotó: B. Kiss László

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában