tűpárnák és tulipánok

2019.05.06. 07:20

Pöttyös szívecskék készültek Soponyán az édesanyáknak

A textil alapanyagú használati és dísztárgyak elkészítésében jeles kézműves, Vörösné Simon Nikolett irányítása mellett alkothattak közösen vasárnap délután a soponyai lurkók, no meg az anyukáik.

Majer Tamás

Pöttyös, szív alakú tűpárnák, illetve tulipánok készültek Fotó: Koppán Viktor Dávid / Fejér Megyei Hírlap

Magunk is úgy tartjuk, hogy a legszebb ajándék a saját kezűleg készített! Ha kicsit elrontjuk – áldott szépséghiba! –, akkor lesz igazán egyedi, cuki, mint a szokatlan helyen található anyajegyek.

A soponyai közösségi házban május első vasárnapján, anyák napján megtartott kézműves-foglalkozáson tehát Nikolett vezette elő az alkotófolyamatot, illetve vezette a gyerekek kezét.

Pöttyös, szív alakú tűpárnák, illetve tulipánok készültek
Fotó: Koppán Viktor Dávid / Fejér Megyei Hírlap

Pöttyös, szív alakú, filcrátétes tűpárnák készültek, illetve tulipánok; különböző technikákkal. A virágszárak hurkapálcikából lényegültek át. Ez azért is volt jó folyamata az alkotásnak, mert a szárak megfestésében a pöttöm gyerkőcök is könnyedén jeleskedhettek. Aztán, ha kellett, az anyukák is besegítettek nekik. A szirmok és levelek textilből készültek, ezeket a résztvevők csőre töltött ragasztópisztollyal rögzítették hozzá a szárakhoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában