Szavazásösszesítő

2019.05.11. 00:00

Miért angolul van a Kiss and Go tábla a Kodály-iskola előtt?

Az elmúlt héten írtunk egy új rendkívül aranyos tábláról amit a Kodály Zoltán Általános Iskola elé raktak ki: Kiss & Go – hirdeti a kék-fehér tábla, a várakozni tilos kiegészítéseként. Olvasóink véleményét kérdeztük az új tábláról:

feol.hu

Közlekedési szempontból neuralgikus ponton helyezkedik el a Kodály Zoltán Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola. A vasútállomással szemben található épület ebből a szempontból nincs túl szerencsés helyzetben, ugyanis komoly parkolási nehézségek közepette tud megállni az, aki az intézménybe tart. A vasút parkolója már javított a helyzeten, de még mindig rengetegen keresik a szabad parkolókat a környéken, nem ritkán az iskolába igyekvők rovására. Sőt, van úgy, hogy maguk a szülők foglalják a helyet, épp csak 10–20 percre, de ez épp annyi idő, amely alatt sok más szülő tehetné ki gyermekét ott az autóból.

Kiss and Go!

Puszi és Menj áll az aranyos közlekedési táblán, azt az üzenetet hordozza: Állj meg az autóddal, adj egy puszit a gyermekednek és menj tovább, hogy mások is letudjanak parkolni. Olvasóinkat megkérdezve a tábláról sokan örülnek neki és támogatják kihelyezését. Viszont a többség bár zseniális ötletnek tartja nem érti miért angolul kell kommunikálni magyar közterületen. Maga a tábla fontos üzenetet hordoz, pusztán a nyelvezetét kifogásolják olvasóink. Vannak olyanok is akik amellett érvelnek ne autóval, hanem gyalog kísérjük el gyermekünket az iskolába.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában